Ambasador Pammer zamjerio bh. političarima što idu na prijeme Turske i Saudijske Arabije
Preskoči oglas Foto: N. G./Klix.ba Ambasador Austrije u BiH Martin Pammer na društvenim mrežama komentarisao je političare u BiH navodeći kako bosanskohercegovačke političke elite izgleda žele da se "uključe" u Tursku i Saudijsku Arabiju. Ambasador Austrije u BiH Martin Pammer na društvenim mrežama komentarisao je političare u BiH navodeći kako bosanskohercegovačke političke elite izgleda žele da se "uključe" u Tursku i Saudijsku Arabiju. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA U petak je Ambasada Austrije u BiH organizovala prijem u Sarajevu koji je upriličen povodom Nacionalnog praznika te zemlje. Svečanosti su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života, ali je austrijskom ambasadoru zasmetalo što na prijem nije došao nijedan bh. političar.
"Niko od njih nije bio na prijemu, ali na prijeme Turske i Saudijske Arabije idu. Znači, moguće je da oni hoće da se BiH uključi tamo", naveo je Pammer.
Član Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović ocijenio je da su Pammerovi navodi nediplomatski.

"Ambasador je malo pretjerao nediplomatskim nastupom na društvenim mrežama i nepotrebnim dijeljenjem lekcija. Mislim da se kroz komentar obratio samo Bošnjacima", rekao je Ahmetović.
Istakao je da poštuje prijateljsku zemlju Austriju, kao i sve druge prijateljske zemlje, ali da dijeljenje lekcija apsolutno ne prihvata.
"Uloga ambasadora nije da dijeli lekcije, nego da poštuje zemlju domaćina i njene izabrane predstavnike. Da sam na njegovom mjestu ja bih tražio razloge zašto je to tako. Možda je ipak do njega", zaključio je Ahmetović. Turska Saudijska Arabija Martin Pammer političari Prijavi grešku