Amerikanac kupio Fjorentinu za 135.000.000!
Amerikanac kupio Fjorentinu za 135.000.000!

Njujork Tajms piše da će posao biti ozvaničen u ponedeljak.

  • Sport
  • Fudbal

Nije Njujork tajms poznat kao list koji obrađuje fudbalske teme i hvali se ekskluzivama sa tom tematikom, ali priznati američki mediji tvrdi da će italijanska Fjorentina uskoro, već početkom naredne sedmice, dobiti novog vlasnika. Reč je o američkom multimilioneru Roku Komisu koji je dogovorio kupovinu kluba sa Artemio Frankija za 135.000.000 evra.
Italijanski mediji su već ranije izvestili da pregovori sa američkim biznismenom postoje, sada je Njujork Tajms odlazi korak napred i piše da bi posao mogao da bude obelodanjen veću ponedeljak.
Braća Dela Vala, Andrea i Dijego, napravili su velike uspeh sa Fjorentinom, praktično su rehabilitovali klub koji je bio pred gašenjem. Fjorentina se posle godina tavorenja iz serije C vratila u italijansku elitu, ali to nije zadovoljilo strastvene navijače. Oni su braći Dela Vala zamerali na nedovoljnom investiranju u tim i prodaji prvih zvezda tima, zbog čega Viola nije konkuretna u borbi za vrh. Fjorentina se trenutno nalazi na 15. mestu Serija A, tako da se i ova sezona može nazvati neuspešnom.
Roko Komiso se pominjao se ranije pominjao kao potencijalni novi vlasnik Milana.
Izvor: mozzartsport