Bartomeu: Pripremamo se za život poslije Mesija!
Bartomeu: Pripremamo se za život poslije Mesija!

Predsednik Barselone, Đozep Marija Bartomeu, je poručio da su poslednji potezi kluba na transfer tržištu znak da se klub sprema za "post Mesi" eru.

  • Sport
  • Fudbal

Barselona je prošlog meseca potvrdila dolazak Holanđanina Frenkija de Jonga za 65 miliona funti, što je jasan signal da se razmišlja u kom pravcu treba ići dalje.
"Znam da će doći dan kada će Mesi objaviti da se povlači. Moramo da pripremimo klub za buduće dane. Dovodimo odlične mlade igrače jer je neophodno nastaviti ovaj period velikih uspeha. To je naša odgovornost. Moj mandat se završava za dve godine, cilj mi je da klub novom predsedniku ostavim u odličnoj poziciji", rekao je Bartomeu.
Mesi je na 664 utakmice postigao 581 gol za Barselonu. U junu će napuniti 32 godine. Ostalo mu je još dve godine ugovora sa Barselonom, ali on za sada još ne pokazuje znake da je spreman da se povuče.
Mesi je 2017. godine, kada je potpisovao novi ugovor rekao da mu je cilj da "karijeru završi kod kuće", a Barselona je u ugovor unela visinu otkupne klauzule u slučaju da neko želi da ga kupi pre isteka ugovora i to za 700 miliona evra.
Izvor: B92