Besplatne radionice tokom vikenda na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo
Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo će tokom vikenda najmlađim posjetiocima pružiti zanimljiv i edukativan sadržaj koji uključuje besplatne radionice. Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo će tokom vikenda najmlađim posjetiocima pružiti zanimljiv i edukativan sadržaj koji uključuje besplatne radionice. U subotu od 12 sati Institut za muziku, teatar i multimediju je pripremio radionicu "Pop Rock škola pjevanja" koja će biti održana u Igraoni u okviru Amko čarobnog gradića.
"Pop Rock škola pjevanja" je program Instuta koji je posvećen muzičkom obrazovanju djece i odraslih po internacionalno priznatom programu "Rock School of London". Program je priznat u 57 zemalja širom svijeta. Na radionici će najmlađi posjetioci imati priliku naučiti osnove vokalne tehnike, vježbe disanja, dikciju, interpretaciju, improvizaciju i višeglasno pjevanje. Radionicu vodi muzički pedagog Mima Zukan.
U nedjelju od 12 sati će biti otvorena "Škrinjica mašte" u organizaciji Goethe Instituta te će najmlađi posjetioci uploviti u svijet mašte uz čitanje bajki. Nakon čitanja bajki očekuje ih kreativna radionica.
Tokom dana svi klizači će klizati zvuke njemačke muzike, a svi zainteresovani će imati priliku da saznaju više o radu Goethe Instituta.
Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo, koja će biti otvorena do 27. januara, i ove zime je omiljeno mjesto za porodična druženja jer pored besplatnog klizališta nudi i besplatne interaktivne radionice. Općina Novo Sarajevo radionica Ledena čarolija Prijavi grešku