Boaćijev veliki optimizam: Sigurno smo treći u grupi LŠ!
Boaćijev veliki optimizam: Sigurno smo treći u grupi LŠ!

Ali, želim više! Idealna prilika da pokažemo svetu da ponovo postoji jaka Crvena zvezda! "Mnogo toga je trebalo da se dogodi da bih došao u Zvezdu. Rizikovao sam, stigao sam zato što volim tim. Došao sam zbog ljubavi prema klubu i navijačima", kaže golgeter iz Gane.

  • Sport
  • Fudbal

Euforija zvana Liga šampiona ozbiljno trese stadion Rajko Mitić. Naravno, nije zaobišla ni povratnika Ričmonda Boaćija, koji veruje u evropsko proleće bez obzira na pakleno jaku konkurenciju u grupi C.
Navijači mahom veruju da je treće mesto dostižno, a takvo je mišljenje i napadača iz Gane, koji se u Ljutice Bogdana vratio nakon šestomestečnog boravka u Đengsuu.
"Sigurno ćemo biti treći, ali moja želja je da budemo drugi ili prvi. Moramo da se molimo kako bismo to postigli. Ja ne čekam, nego verujem. Kad želim nešto da ostvarim. Ne bih da budemo treći, hoću veći uspeh. Znam da igramo sa odličnim timovima, svi mislke da će oni da prđu, ali na terenu kada sudija da znak za početajm trčimo 90 minuta dok ne označi kraj. Svi su videli na Marakani protiv Arsenala kakvi smo bili. Igrali smo jednu od najboljih utakmica. Ko god dođe na ovaj stadion, mora da bude spreman za nas", rekao je Boaći u velikom intervjuu za Sportski žurnal.
Njegov povratak u klub obradovao je navijače srpskog šampiona.
"Pre svega, zahvaljujem Bogu na dane provedene u Beogradu. Italija je lepa zemlja za igranje fudbala, proveo sam tamo osam godina. Lepo je igrati protiv velikog tima kao što je Napoli, biće to dobra utakmica, ali i prilika da pokažemo svetu da ponovo postoji jaka Crvena zvezda. Napoli igra odličan fudbal, ima veliki posed lopte kao Barselona. Uvek žele da pobede i da biste se snašli protiv njih morate da budete precizni i agresivni. Samo to nam može doneti pobedu", dodao je Boaći.
Tamnoputi golgeter će biti u prilici prvi put da zaigra u Ligi šampiona.
"To je bio moj san kada sam bio dečak. Sećam se da sam rekao majci da ću jednog dana igrati polufinale Lige šampiona ili finale i da ću postići gol za pobedu. Ona je prećutala, ali sada se san konačno ostvaruje. Nadam se da ćemo da stignemo do četvrtfinala ili polufinala. Uvek verujem. Kada postane teško, Bog mi stvori način da postignem gol. Tako sam stvoren".
Boaćija posebno raduje to što je ponovo u prilici da sarađuje sa Vladanom Milojevićem i njegovim pomoćnikom Milanom Kosanovićem.
"Svaki trener sa kojim sam sarađivao uradio je nešto da bih postao bolji. Rad sa Milojevićem mi je pomogao, postigao sam mnogo više golova zbog stvari koje mi je govorio. Bio sam mlad, mnogo sam trčao na terenu, ali sa njim je došlo do toga da kao napadač dobijem odličnu loptu. On utiče na kretanje igrača. Hvala Milojeviću, kao i njegovom čitavom stručnom štabu, treneru Kosanoviću. Oni su učinili da naši uspesi bgudu dostižni".
Da li vam je nedostajala Srbija?
"Da mi nije nedostajala nje bih bio ovde. Mnogo toga je trebalo da se dogodi da bih došao u Zvezdu. Rizikovao sam, stigao sam zato što volim tim. Došao sam zbog ljubavi prema klubu i navijačima. Iako nisam postigao mnogo golova u Kini, nisu me pustili da dođem u julu, jer je trener znao da imam talenat. Na njegovu žalost, to se na kraju ostvarilo", rekao je između ostalog Boaći.
Izvor: mozzartsport