Borci su na ivici egzistencije
Borci su na ivici egzistencije

Iako je za boračke kategorije iz kase opštinske boračke organizacije za pomoć u ovoj godini izdvojeno oko 100. 000 KM mnogi demobilisani borci žive i dalje na ivici egzistencije.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

"Nisu svi borci zadovoljni posebno oni koji ne rade i dolaze skoro svakodnevno u prostorije boračke organizacije i traže niku vrstu pomoći", kaže predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić.
Od završetka odbrambeno-otdžbinskog rata prošlo je više od dvadeset godina a svi stvaraoci Republike Srpske još nisu riješili stambeni problem.
„ Očekujemo uredbu Vlade RS o stalnom zbrinjavanju porodica poginulih boraca. U našoj opštini oko 90 odsto članova ove kategorije dobilo je na neki način krov nad glavom", dodao je Vasić.
Obilježavanju krsne slave prisustvovale su i delegacije veterana ili rezervnih vojnih starješina iz gradova Sjenice, Užica, sa Kosova i Metohije i Smedereva.
Slobodann Bogić iz organizacije rezervnih vojnih starješina Smedereva kaže da je njihova delegacija došla da oda poštu poginulim borcima VRS i herojima Srpske i srpskog naroda.
Slavski kolač je lomljen u hramu na Megdanu a parastos poginulim junacima održan je ispred spomenika Braniocima RS na Trgu palih boraca u Višegradu.

BN TV