Budi se ekološka svijest u Srpcu
Budi se ekološka svijest u Srpcu

Tek poslednjih dana aprila – „Mjeseca čistoće“, nakon prozivke na BN Portalu, u Srpcu je organizovano nekoliko akcija na uredjenju grada u kojima je učestvovao neveliki broj učenika srednjih i osnovnih škola i radnika „Komunalca“. Oni su kupili smeće sa zelenih površina i prostora Zelene pijace,

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Ipak, nešto veća i značajnija akcija bila je posvećena uredjenju parka „Jasenik“ u Vrbaskoj ulici, najkraćoj u Srpcu, u kojoj je učestvovalo pedesetak stanovnika ove ulice, radnici „Komunalca“, članovi Mladih socijldemokrata uz pomoć „Elektordistribucije i Šumske uprave Srbac.
Park je očišćen od rastinja, viška grana drveća, a napravljena su i dva stola sa klupama, kao i nekoliko staza. Stolove i klupe je napravio Djuro Perić, a ofarbao Radenko Košćica. Domaćiće su zasadile i cvijeće.
„Biće ovo pravi mali raj za odmor i rekreaciju, ne samo za djecu i omladinu, već i za starija lica ovog dijela grada. Ovo nam je bila želja da uradimo već nekoliko godina, a sada je došlo do realizacije“, kaže stolar Djuro Perić.
U parku se nalaze stabla jasena zbog čega je i dobio naziv „Jasenik“, koji nudi hlad za zaštitu od sunca, ali i prostor za dječiju igru.
Ovim akcijama samo je djelimično obavljeno proljetno umivanje grada. Još uvijek ima prostora i objekata koji predstavljaju ekološko ruglo, pa bi Komunalna policija morala biti aktivnija i energičnija.
(bn/s.k.)