Bugojno: Vodostaj Vrbasa u opadanju, radi se na otklanjanju posljedica
Uz podršku mehanizacije otklanjaju se štete

Foto: Avaz

Nakon poplava, koje su nanijele znatne materijalne štete na području bugojanske općine od subote navečer, kada je Vrbas odnio pomoćni most u blizini budućeg Vrbaskog mosta, danas je došlo do opadanja vodostaja rijeke Vrbas, dok su se njegove pritoke uglavnom povukle u korita.

Gotovo 800 domaćinstava je ostalo bez električne energije zbog pokidanih elektrožica u blizini Vrbaskog mosta. Tokom dana radilo se na osposobljavanju elektromreže. Osposobljeno je 10 trafostanica, dok će na preostale dvije radovi trajati i naredni dan.

Također, koordinirane su aktivnosti Općinskog štaba CZ i predsjednika Savjeta MZ u naseljima Gračanica, Odžak, Vučipolje, Kandija, Donjići, Kula, Drvetine, Kopčić, Karadže, Čipuljić, Vesela i Vrbanja, naselja, koja su bila zahvaćena poplavama. Problema je bilo i u mjesnim zajednicama Vrbanja, Udurlije, Čipuljić.

Radilo se i na uspostavljanju ptt veza, koje su izgubljene zbog prekida kablova na mostu u Donjićima.

Iz Općinskog štaba je upućeno upozorenje da se voda za piće i dalje prokuhava.

Vezane vijesti

PROBLEMI Vrbas i pritoke izlile se iz korita, ugrožena trafostanica NEVRIJEME Nabujali Vrbas odnio pomoćni most: Saobraćaj obustavljen na magistralnom putu Novi Travnik – Bugojno CRNA HRONIKA Poznat identitet muškarca koji je u Bugojnu skočio u Vrbas

Izdvojeno

SRAMOTNO Solak: Ne možemo pomoći ugroženim općinama jer nije usvojen budžet! STATISTIKA Muštuluk: Nismo posljednji! 20 PITANJA ZA Politika sadake od ljudi stvara ovisnike o stranačkoj milosti