Buvač napustio Klopa – Liverpul demantuje!
Buvač napustio Klopa – Liverpul demantuje!

Srpski stručnjak Željko Buvač napustio je trenerski tim Jirgena Klopa, ali dok mediji tvrde da je ljut na Nemca, iz Liverpula kažu "privatni razlozi". Razlaz Buvača i Klopa?! Nekadašnji fudbaler banjalukog Borca i pomoćni trener Liverpula Željko Buvač razišao se poslije 17 godina zajedničkog rada sa Jirgenom Klopom, menadžerom "redsa"!

  • Sport
  • Fudbal

Buvač je navodo nezadovoljan odlukom Klopa da ga isključi iz konslutacija oko sastava u poslednjih nekoliko utakmica.
Tabloidi tvrde da je ponudio ostavku dva dana pred revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Rome u Italiji, dok sa Enfilda ističu da Buvač samo iz "privatnih razloga" neće biti sa ekipom do kraja sezone, dok se sledeća ne pominje.
Klop je ranije uvek govorio o značaju Buvača, kojem je nadimak "Mozak", koliko mu je bitan, ali se sada sve promenilo, posebno što je protiv Rome savete prenosio drugom pomoćniku Peteru Kravjetsu, prenose engleski mediji.
Buvač sa Klopom sarađuje skoro dve decenije, tandem su postali pre punih 17 godina u Majncu, a pre Liverpula uspešno su vodili i Borusiju Dortmund s kojom su dva puta osvojili BUndesligu i igrali finale Lige šampiona.
Žestok udarac za Liverpul pred revanš polufinala Lige šampiona protiv Rome na "Olimpiku".
Engleski mediji prenose u ponedjeljak da je Željko Buvač, inače rodom iz Omarske pored Prijedora, napustio klub sa "Enfilda" zbog navodnog neslaganja sa njemačkim stručnjakom s kojim je sarađivao u Majncu, Borusiji iz Dortmunda, pa sada u Liverpulu.
Poslije punih 17 godina!
Pedesetšestogodišnjeg Srbina mediji su prozvali "mozak", a sam Klop ga je okarakterisao najboljim trenerom i taktičarem svijeta!
Međutim, "Dejli Rekord" je prvi došao do informacije da je Buvač u nedjelju napustio Liverpul.
"Klop i Buvač su imali velike nesuglasice, pa je Buvač potpuno ostao bez pozicije",rekao je izvor britanskog lista, koji je dodao da srpski strateg više ne prisustvuje sastancima i isključen je u izboru startnih 11 što je dosad redovno činio.
"U prošlosti je bio jedini koji je imao uticaja na Klopa. Veza je propala, a igračima je rečeno da je Buvač otišao".
Nakon što su engleski mediji prenijeli da je nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke poslije 17 godina saradnje napustio Jirgena Klopa zbog navodnih razmirica, oglasio se i klub sa "Enfilda", koji je demantovao te navode.
Potvrđeno je da Srbin iz Omarske kod Prijedora neće biti pomoćnik njemačkom treneru do kraja sezone, ali ne zbog nekakvih sukoba već zbog ličnih obaveza.
Stav Liverpula je da klub smatra da je pitanje Buvačovog odlaska lične prirode i zbog toga će poštovati njegovu privatnost tako što neće davati dodatne komentare, prenio je"Liverpul Eho"
Buvač ostaje zaposlen u Liverpulu, a njegov položaj u klubu neće uticati na period odsustva.
Klop i Buvač su već 17 godina radili zajedno, a menadžer Liverpula je 56-godišnjeg Srbina iz Bosne i Hercegovine predstavljao "mozgom" njegovog stručnog štaba, dok je Petera Kravica opisao kao "oko".
Buvač je igrao zajedno sa Klopom u Majncu početkom devedesetih i ponovo su se udružili u nemačkom klubu 2001. godine kada je postao njegov pomoćnik na klupi njemačkog kluba.
Uživali su u velikom uspehu zajedno, pošto su Majnc po prvi put odveli u Bundesligu i izborili plasman u evropska takmičenja, a potom 2008. godine zajedno preselili u Borusiju Dortmund s kojom su osvojili titulu u Bundesligi i izborili finale Lige šampiona 2013. godine.
Buvač je pratio Klopa i kad je 2015. godine preselio na "Enfild".
Izvor: B92/mondo.ba