Dačić: Od nas samo traže da priznamo Kosovo
Dačić: Od nas samo traže da priznamo Kosovo

Foto: Ilustracija | Dačić: Od nas samo traže da priznamo Kosovo

N.N.

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je sinoćna akcija hapšenja Srba na Kosovu nastavak pritiska na Srbe koji žive na KiM.

"Moramo da imamo pravne timove da pomognu u takvim situacijama. To je način zastrašivanja i poruka Srbima da mogu da ih optuže za sve i svašta, dokaz je da smo došli do toga da se pripadnici Crvenog krstva smatraju neprjateljima", kazao je Dačić gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Kako kaže, Srbija stalno mora da podsjeća na činjenicu, na svim međunarodnim skupovima, "a to je ako kažu da su Srbi izvršili geniocid, iznesite podatke".

"A ti podaci su tragični, ali po Srbe. Slično je i sa Hrvatskom, gde je nekada živelo 500.000 Srba a sada ih je mnogo manje. U zagrebu je bilo 50.000…slično je i sa Prištinom", rekao je Dačić.

On je rekao da se pripadnici međunarodne zajednice konstantno ljute kada iznese takve podatke, ali napominje da se radi o činjenicama.

"Predsednik Vučić je bio jasan- unutrašnji dijalog. Ali, oni misle da odmah treba da priznamo Kosovo. Samo to od nas traže", zaključio je Dačić.

(NN/rts.rs)

Ivica Dačić Kosovo

  • Share

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.