Dačić: Pitanje Kosova riješiti za vrijeme Trampovog mandata
Foto: Arhiv Ivica Dačić

MIŠLJENJA Potrebno ubrzati dijalog

Dačić: Pitanje Kosova riješiti za vrijeme Trampovog mandata Ministar vanjskih poslova Srbije smatra da je trenutna američka administracija prva koja je otvorila mogućnost dijaloga

Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije, pozvao je na što skorije rješavanje pitanja Kosova, ocijenivši da je u interesu Srbije da se to pitanje što prije riješi.

– Potrebno je ubrzati dijalog, postići trajno rešenje, ne gubiti vrijeme. Za srpske interese je dobro da se taj proces što prije završi jer se međunarodni odnosi mogu promijeniti – izjavio je Dačić u ponedjeljak nakon sastanka s Rosveltom Skeritom (Rooseveltom Skerritom), premijerom Dominikanske Republike.

Dačić je naveo da je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) prva američka administracija koja je otvorila vrata mogućnosti da se dođe do kompromisa Beograda i Prištine.

Kada je riječ o odnosu Evropske unije prema dijalogu Beograda i Prištine, Dačić tvrdi da šefica evropske diplomatije Federika Mogerini (Federica Mogherini), također, podržava traženje kompromisa, a da će poslije nje "možda doći neko drugi ko neće biti naklonjen tome".

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano

KOSOVO Haradinaj spreman privremeno ukinuti tarife, ali… OTVORIO DUŠU Nikola Kalinić: Dosta više o Kosovu, niko ne živi od prošlosti, moramo nastaviti dalje KOSOVO Haradinaj odbio zahtjev SAD da ukine takse na robu iz BiH i Srbije Ovo je zvijer koja je do smrti izgrizla ženu na Palama: Čudovište SOP nastalo 1991. godine STRAVIČNO Ovo je zvijer koja je do smrti izgrizla ženu na Palama: Čudovište SOP nastalo 1991. godine Poznat identitet ubijenog u Konjicu, ubica na Facebooku objavljivao bizarne fotografije CRNA HRONIKA Poznat identitet ubijenog u Konjicu, ubica na Facebooku objavljivao bizarne fotografije Srušio se most na Ilidži ALARMANTNO Srušio se most na Ilidži Potresna ispovijest Lejline majke nakon što je Admir Sović zaklao njihovo troje djece: Šta je monstrum radio 30 sati? BIHAĆ Potresna ispovijest Lejline majke nakon što je Admir Sović zaklao njihovo troje djece: Šta je monstrum radio 30 sati? BiH izgubila imovinu u Hrvatskoj! SKANDALOZNO BiH izgubila imovinu u Hrvatskoj! Ubistvo u Konjicu snimile nadzorne kamere CRNA HRONIKA Ubistvo u Konjicu snimile nadzorne kamere Novinar "Marce": Benzema je bolji igrač od Mesija NEVJEROVATNO Novinar "Marce": Benzema je bolji igrač od Mesija prije 5 minuta Edin Džeko - bolji Evropljanin KAMPANJE Edin Džeko – bolji Evropljanin prije 9 minuta Dačić: Pitanje Kosova riješiti za vrijeme Trampovog mandata MIŠLJENJA Dačić: Pitanje Kosova riješiti za vrijeme Trampovog mandata prije 11 minuta Bugojno: Vodostaj Vrbasa u opadanju, radi se na otklanjanju posljedica POPLAVE Bugojno: Vodostaj Vrbasa u opadanju, radi se na otklanjanju posljedica prije 16 minuta I previsok HDL može biti štetan po srce ISTRAŽIVANJA I previsok HDL može biti štetan po srce prije 17 minuta Završena sezona klizanja u Tuzli ZIMSKI RASPUST Završena sezona klizanja u Tuzli prije 18 minuta ↑NA VRH