Dan Zvezdine neizvjesnosti: Čeka se kazna iz UEFA-e!
Dan Zvezdine neizvjesnosti: Čeka se kazna iz UEFA-e!

Crveno-beli na tapetu disciplinskih organa zbog rasističkog ponašanja i sedenja na prolazima.

  • Sport
  • Fudbal

Ovo je jedan od onih dana kada će navijači Crvene zvezde biti kao na iglama. Disciplinska komsija UEFA danas bi trebalo da izrekne kaznu srpskom šampionu zbog propusta u organizaciji meča sa litvanskom Suduvom.
Klub sa Marakane našao se na meti UEFA zbog navodnog rasističkog ponašanja navijača, a upravo zbog toga crveno-beli se nalazi pod uslovnom kaznom. Predstavnik nevaldine organizacije FARE napisao je u svom izveštaju, između ostalog, da su navijači Crvene zvezde klicali generalu Draži Mihajloviću, vođi četničkog pokreta u Drugom svetskom ratu… Videćemo hoće li pravna komisija Crvene zvezde imati lek za ovu optužbu.
Takođe, crveno-beli se terete zbog zakrčenih stepeništa i blokiranje tog dela stadiona u duelu protiv Suduve. Reč je o povredi 38. članu Pravilnika UEFA o bezbednosti.
Loša stvar za Crvenu zvezdu je uslovna kazna. Otuda i bojazan da bi UEFA mogla da zaključa Marakanu za plej-of Lige šampiona ili Lige Evrope, kada će na Topčiderskom brdu gostovati Salcburg ili ljubljanska Olimpija.
Crveno-beli su već jednom bili blizu zaključavanja stadiona, ali su uložili žalbu i na kraju izdejstvovali da duel protiv CSKA igraju pred navijačima.
I sada se nadaju sličnom scenariju.
Izvor: mozzartsport
Foto Star Sport