Danas počinje suđenje ženi koja je ubila bebu i bacila je u kontejner na Ilidži
Foto: N. G./Klix.ba U Općinskom sudu u Sarajevu danas će biti održano ročište za izjašnjenje o krivnji Amele Džajić, majke troje djece, koju se tereti za ubistvo tek rođene ženske bebe 2. juna ove godine. U Općinskom sudu u Sarajevu danas će biti održano ročište za izjašnjenje o krivnji Amele Džajić, majke troje djece, koju se tereti za ubistvo tek rođene ženske bebe 2. juna ove godine. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Džajić je rodila živo žensko dijete 31. maja u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a usmrtila ga je 2. juna u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži koji je koristila sa Z. B.
Kako se navodi u optužnici koja je potvrđena, novorođenče je ugušila jastukom koji je zajedno s tijelom stavila u crnu najlonsku vreću za smeće koju je stavila u crveni platneni ceker. Bacila ga je u kontejner ispred zgrade na Ilidži.
Tijelo bebe pronađeno je 15. jula kada je majka uhapšena. Džajić je određen pritvor i u KPZ Tuzla je provela tri mjeseca. Puštena je na slobodu 10. oktobra nakon održanog ročišta na kojem je Općinski sud u Sarajevu uložio prijedlog njenog advokata Omara Mehmedbašića da joj se odrede mjere zabrane.
"Sud joj je odredio mjere zabrane sastajanja i bilo kakvog kontaktiranja sa svjedokom Z. B.", kazao je Mehmedbašić.
Vještak koji je procjenjivao njeno psihičko stanje kazao je kako je njena uračunljivost bitno smanjena.
Ostalo troje djece su s ocem. Nije poznato da li je Centar za socijalni rad odredio neke mjere kada je riječ o njenom kontaktu s djecom. Prijavi grešku