Dar za oboljele mališane u FBiH
Dar za oboljele mališane u FBiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik učestvovao je u humanitarnoj akciji "Osmijeh svaki dan" i donirao 20. 000 KM Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka" u Federaciji BiH /FBiH/ koje je u saradnji s Američkom trgovačkom komorom u BiH organizovalo donatorsko veče.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Potpredsjednik ovog udruženja Fikret Kubat izjavio je da su bili pozitvno iznenađeni što je predsjednik Srpske Milorad Dodik finansijski pomogao izgradnju roditeljske kuće sa 50.000 maraka i dodao da se ta podrška nastavila i sinoć na donatorskoj večeri kada je uručio 20.000 maraka.
Ovo nije prvi put da predsjednik Srpske pomaže oboljeloj djeci u FBiH i ovaj put su donirana značajna sredstva koja će pomoći mališanima u izliječenju od ove opake bolesti.
Prikupljena sredstva biće upotrijebljena za rad Roditeljske kuće koja je drugi dom malim herojima i njihovim roditeljima dok se bore protiv opakih bolesti.
Roditeljska kuća, kao i samo udruženje, egzistira zahvaljujući pojedincima koji žele da pomognu i dijela društvenih struktura, a podrška i pomoć radu dolaze u različitim vremenskim intervalima, prenosi RTRS.
Roditeljska kuća je namijenjena za smještaj mališana koja se liječe od malignih bolesti i njihovih roditelja koji dolaze van Kantona Sarajevo.
(Srna)