Davidović: Mladi treba da ostanu u Srpskoj
Davidović: Mladi treba da ostanu u Srpskoj

Foto: N.N. | Davidović: Mladi treba da ostanu u Srpskoj

Srna

BANJALUKA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović poručila je mladima da treba da ostanu u Republici Srpskoj, te da rade i grade budućnost u svojoj zemlji.

"Vlada i institucije Republike Srpske pružaju podršku mladima u različitim segmentima života", rekla je Davidovićeva Srni nakon što je, družeći se sa mladima u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" obilježila Međunarodni dan mladih.

Davidovićeva je istakla da su Akcionim planom za ovu godinu planirana 22 miliona KM za zapošljavanje, dok je pet miliona KM predviđeno za pripravnički staž za mlade.

Ona je podsjetila da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske godišnje izdvaja pet miliona KM za subvencioniranje ishrane i smještaja u studenstske domove, a 2,3 miliona KM za stipendiranje mladih na visokoškolskim ustanovama Republike Srpske, te određena sredstva za stipendiranje mladih u inostranstvu.

Davidovićeva je napomenula da Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske organizuje stipendiranje iz Fonda "Dr Milan Jelić".

Ona je rekla da resorno ministarstvo na različite načine pruža podršku mladima u Republici Srpskoj, uključujući subvencionisanje kamatne stope za stambene kredite za mlade gdje na iznos kredita od 100.000 KM za stan Ministarstvo učestvuje sa 12.000 KM.

"Vlada i institucije Republike Srpske nastaviće i dalje kroz ove programe i na druge načine da pružaju podršku mladima u Republici Srpskoj i u jačem obimu", zaključila je Davidovićeva.

Davidovićeva je čestitala Međunarodni dan mladih svim mladima Republike Srpske i regiona i poželjela im ličnu i porodičnu sreću.

Jasmina Davidović

  • Share

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

BojanBL

Da, kako biste vi , zeljka cvijanovic, milorad dodik obogatili svoju djecu preko nasih ledja. Mrsh !

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.