Davor Dragičević pozvan u tužilaštvo kao svjedok zbog prijetnji koje su mu upućene
Foto: Klix.ba Okružno javno tužilaštvo Banja Luka uputilo je poziv Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida, da u svojstvu svjedoka da izjavu u predmetu protiv osumnjičenog Srđana Gajića, zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka uputilo je poziv Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida, da u svojstvu svjedoka da izjavu u predmetu protiv osumnjičenog Srđana Gajića, zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Dragičević treba dati iskaz 19. oktobra u 11 sati. Ukoliko se ne pojavi, a izostanak ne opravda, kazna je 5.000 KM ili će se narediti njegovo prinudno dovođenje.
Srđan Gajić iz Trna kod Banje Luke je 7. jula, ispod teksta koji se odnosio na skup "Pravda za Davida", putem društvenih mreža objavio: "Ma to je trebalo sve pobiti onako na skupu, a Davora Dragičevića ću ja lično ubiti iz snajpera, dosadio je i Bogu i narodu. Sieg Heil". Post je objavio pod imenom "Faka".
Dragičević je prijavio slučaj policiji, a Gajić je potom priveden, saslušan i pušten. Od njega je oduzet mobitel. Banja Luka Okružni sud Banja Luka David Dragičević Davor Dragičević krivična djela Prijavi grešku