Djeca opsjednuta fudbalskom loptom
Djeca opsjednuta fudbalskom loptom

Lijepo je bilo biti učesnik Drugog kola drinske regije u malom fudbalu u kome je igralo više od 200 dječaka i djevojčica, budućih fudbalskih nada, godišta od 2005. do 2010. godine.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Ova liga u kojoj se nadmeću ekipe iz Višegrada, Goražde, Foče i Foče –Ustikoline i igra se pod motom „Fudbal spaja ljude“ je, pokazalo se danas u Sportskoj dvorani u Višegradu, rasadnik mladih talenata i budućih fudbalskih zvijezda.
Fudbaler „Bambija“ iz Višegrada Ognjen Đurević kaže da mu je trener povjerio ulogu desnog beka u timu.
„U današnjoj utakmici dobro sam igrao a moji suigrači su protivničkoj ekipi „Sutjeske „ iz Foče dali četiri gola“, objašnjava Đurević.
Mlađani Novak Živanović, fudbaler jednog od više timova mladih iz Foče, kaže da fudbal igra dvije godine i da se opredjelio za ovaj sport jer je najpopularniji u njegovom gradu.
I Sergej Vuković je igrač „Bambija“iz Višegrada i danas je pokazao svoje znanje na fudbalskom terenu.
„Treniram četiri godine, slušam trenera i volim da putujem sa drugarima u druge gradove“, ističe Vuković.

„Bambi Soko“ iz Višegrada iznjedrio je više mladih fudbalera od kojih su Filip Knežević i Uroš Vidaković kao veliki talenti pozvani u FK „Partizan“ iz Beograda na probne utakmice.
„Bilo mi je lijepo dok sam boravio u „Partizanu“. Igrali smo dvije utakmice na kojima sam dao pet golova i baš sam srećan zbog toga“, rekao je Knežević.
Vidaković je u tim utakmicama pogodio protivničku mrežu šest puta a kako kaže upoznao je i nove drugare.
Mladi fudbaler Marko Šušnjar kaže da je ponosan što je prve fudbalske korake napravio u školi fudbala „Bambi Soko“.
„Sad igram u podmlatku FK „Drina“ iz Višegrada, zapazio me selektor pa sam odigrao utakmice i u reprezentaciji Republike Srpske“, hvali se Šušnjar.
Trener FK „Sutjeska“ iz Foče Cvjetin Živanović kaže da ova liga za mlade fudbalere traje šest mjeseci a završni turnir se igra u martu ili početkom aprila.
Zanimivo je sa koliko volje dječaci i djevojčice ulaze na fudbalski teren i u okršaje trudeći se da oponašaju starije fudbalske veličine.
Treneri imaju zadatak da ih pored učenja u baratanju loptom nauče i da budu fer igrači, da poštuju protivnike , sudije i publiku ali i da ne iznevjere roditelje koji ih posmatraju sa tribina.
(BN)