Đukić: Ne razumijem fudbal bez pritiska!
Đukić: Ne razumijem fudbal bez pritiska!

"Nemam neki drugi ekstra pritisak šta će biti posle, moja obaveza je da Partizan igra dobro i pobeđuje, ostalo ne zavisi od mene i ne razmišljam o tome", poručio je Miroslav Đukić.

  • Sport
  • Fudbal

Đukiću se "ozbiljno drmala klupa", trijumfom protiv Rada (3:1) njegova pozicija je ponovo očvrsnula, a novi težak zadatak imaće u malom gradskom derbiju protiv Čukaričkog.
Fudbaleri Partizana gostovaće ove nedelje na Banovom brdu (15 časova, TV Arena Sport 1) i tražiti nastavak pozitivne serije protiv tima koji Đukić opisuje kao ozbiljnog i čvrstog koji takođe traži svoje mesto u Evropi.
"Očekuje nas teška utakmica protiv ozbiljnog i čvrstog rivala koji ima odličnu tranziciju, bićemo ekipa koja će pokušati da vodi meč i Čukarički će pokušati da nas ugrozi na kontre, mi hoćemo da nastavimo seriju posle Rada da potvrdimo da smo na dobrom putu za oporavak", kazao je Đukić pri obraćanju medijima i saopštio da Sejduba Suma ima grip i da je neizvestan za ovaj meč dok definitivno ne može da računa na Bojana Ostojića (ligamente) i Zorana Tošića (ruptura mišića stomačnog zida) koji će biti van terena mesec dana.
Imao je reči hvale za Čukarički…
"Kad smo kod kuće igrali s njima, imali smo problema, pritiskali su nas visoko, nisu nam dali da igramo, pokušaće i sad, neće nam dozvoliti da igramo, neće nam biti komotno. Ovo je važna utakmica za nas, težak je to teren zbog protivnika i sigurno ćemo videti intezivnu utakmicu, da ne kažem evropsku".
Svestan je toga da će bivši igrači Partizana koji sada nastupaju za Čukarički (Miroslav Bogosavac, Miladin Stevanović i Nikola Drinčić) imati ekstra motiv, ali da veruje da je njima dovoljan motiv što se nadmeću s jednim od najboljih timova u ligi.
Što se tiče pritiska – Miroslav Đukić je navikao na njega…
"Ne shvatam to kao vrstu kvalifikacije, svaku utakmicu s s Partizanom idemo na pobedu i ništa drugo. Nemam neki drugi ekstra pritisak šta će biti posle, moja obaveza je da Partizan igra dobro i pobeđuje, ostalo ne zavisi od mene i ne razmišljam o tome. Što se tiče pritiska, ceo život sam pod pritiskom, navikao sam se već, fudbal ne razumem drugačije, takmičim se i idem na pobedu. Nikad nisam shvatao utakmicu olako, ne znam šta je to…", kazao je Đukić.
SAŠA ILIĆ – BOŽJI DAR
"Videćemo, Saša Ilić je odigrao odlično, pokazao ono što svi mislimo. To je jedan Božji dar za nas, da ga imamo u Partizanu, vrsan igrač koji pokazuje svoju veličinu, kapitensku i igračku, videćemo kakve su mogućnosti njegove i da li opet može da igra", kazao je Đukić.
Izvor: mondo.rs