Dodik neće na PIC zbog zastave
Dodik neće na PIC zbog zastave

Danas je bio težak dan za Milorada Dodika.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina dobila je i formalni poziv da dostavi svoj prvi Nacionalni godišnji program (NAP), čime bi se aktivirao Akcijski plan za članstvo u NATO-u.
Na ovaj način izražena je jasna volja vodećih demokratija svijeta da BiH vide u najjačem vojnom savezu i obezbijede joj vojnu i političku zaštitu, što Dodika kao ruskog pijuna koji je najavljivao da će ovaj scenari spriječiti dovodi krajnje u nezavidan položaj: suprotstaviti se vodećim silama i civilizovanom svijetu.
Za to vrijeme Dodik nastavlja trakavicu s pokušajima kršenja zakona i protokola države BiH tako što u Predsjedništvu vukao sa sobom zastavu RS.
Zbog toga nas je danas počastio napuštanjem sastanka članova Predsjedništva s delegacijom Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIC), jer na sastanku nije istaknuta zastava RS.
Džaferović i Komšić ispratili su ga samo s podrugljivim osmijesima, a sastanak je najnormalnije nastavljen s dva člana Predsjedništva.

Shvativši i sam da je od sebe napravio budalu, da Predsjedništvo radi i da se na njegovo cirkusko ponašanje niko ne osvrće, Dodik se na kraju vratio u zgradu na sastanak s delegacijom Sjedinjenih Američkih Država.
Sa SAD-om se nije šaliti, posebno kad si na njihovoj crnoj listi, pa u svega nekoliko sati zaboraviši zašto se jutros blamirao neuspješno pokušavajući proizvesti skandal s napuštanjem Predsjedništva.
(Agencije)