Dodikova podjela obaveza u Srpskoj
Dodikova podjela obaveza u Srpskoj

Milorad Dodik zavisno od situacije obavlja funkciju predsjednika Republike Srpske, prvog čovjeka vlade, kao i predsjendika SNSD-a. Predsjednik RS iz dana u dan, a zbog čega često dobija kritike, potvrđuje da predsjedničku funkciju obavlja samo za potrebe SNSD-a i da na taj način dijeli građane na one koji su u SNSD-u i na druge. Podršku za to dobija od medija pod kontrolom vlasti.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

Tako je Dodik juče boravio u dvije opštine na zapadu Srpske u Kostajnici i Kozarskoj Dubici, gdje je u jednoj bio samo sa lokalnim rukovodstvom OO SNSD-a, ali nisu izostala brojna obećanja kao da vodi vladu, a u drugoj je bio u pravoj predsjedničkoj misiji gdje je razgovarao sa rukovodstvom opštine.
I jučerašnjom posjetom u te dvije opštine predsjednik RS Milorad Dodik je pokazao da se ne ponaša predsjednički i da nije predsjednik svih građana kako ga na to obavezuje i Ustav Republike Srpske. Podršku za takvo ponašanje dobija i od medija pod kontrolom vlasti.
Tako je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Kostajnici, gdje vlast predvodi SDS, razgovarao samo sa rukovodstvom opštinskog odbora SNSD-a i obećao štošta.
Prema riječima predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Kostajnica Nikole Јanjetovića, predsjednik RS je odobrio i pomoć u izgradnji ograde dječijem vrtiću u vrijednosti od 15 hiljada maraka iz predsjedničkog budžeta …
Predsjednik RS je u Kostajnici uz pohvalu svoje stranke, dao podršku učešću SNSD-a u lokalnoj vlasti.
Načelnik opštine Kostajnica je Drago Bundalo iz SDS, koji je i potpredsjednik te strane.
U Kozarskoj Dubici je druga priča, pa je predsjednik tu obavljao funkciju predsjednika RS i razgovarao sa opštinskim rukovodstvom, odnosno sa načelnikom opštine Radenkom Reljićem, koji je iz SNSD-a.
Predsjednik je tu bio u pravoj misiji, gdje je poručio da je cilj da se u toj lokalnoj zajednici u kojoj je vlast SNSD podigne životni standard…
Predsjedničke aktivnosti najavljene su i za danas pa će tako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraviti u Bratuncu, gdje će se sastati sa tamošnjim načelnikom Nedeljkom Mlađenovićem, koji je samo prije tri dana napustio SDS.
Dodik će se nakon sastanka u zgradi opštine sa bratunačkim načelničkim "prebjegom" iz SDS-a sastati i sa privrednicima te opštine u jednom svadbenom salonu u Bratuncu.
Sastanci u Bratuncu su planirani za popodnevne časove.
(BN)
(Foto:Srna)