Draganu Majstoroviću određen pritvor, izdavao lažna uvjerenja o vojnom stažu
Preskoči oglas Foto: E. H./Klix.ba Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor uposleniku Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Draganu Majstoroviću. Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor uposleniku Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Draganu Majstoroviću. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Majstorovića se sumnjiči da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i krivotvorenja službene isprave.
Tužilaštvo Kantona Sarajevo pritvor je predložilo zbog opasnosti od bijega te mogućnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te u konačnici zbog opasnosti od ponovnog počinjenja krivičnog djela, što je sud prihvatio.
Podsjećamo, Majstorović je osumnjičen da je tokom 2017. godine uzeo novac za izdavanje fiktivnih uvjerenja o vojnom stažu.
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u ponedjeljak su izvršili pretrese kancelarije, stana i automobila u vlasništvu osumnjičenog. Pronađeno je blizu četrdeset pečata za koje se sumnja da su korišteni prilikom krivotvorenja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku. Tužilaštvo KS Općinski sud Sarajevo Dragan Majstorović Prijavi grešku