Erdoganov potez šokirao javnost
Erdoganov potez šokirao javnost

Turski predsjednik Erdogan na meti kritika jer je tokom govora stajao pored djevojčice u uniformi kojoj je rekao da će biti poštovana ako pogine u borbi.

  • Vijesti
  • Svijet

"Ako pogine, staviće zastavu preko nje", kazao je Tajip Redžep Erdogan preplašenoj djevojčici tokom govora pred članovima njegove AK partije. Na tu njegovu izjavu, oduševljeno članstvo partije je klicalo: "Šefe, šefe… Vodi nas u Afrin!", grad u Siriji u kom tusrke snage izvode ofanzivu protiv sirijskih Kurda.
Sudeći prema snimku koji je objavila državna TV stanica, dok je Erdogan pričao za govornicom pažnju mu je privukla djevojčica u uniformi koja je sjedila u publici. On ju je potom pozvao da izađe na govornicu.

"Pogledajte, šta imamo ovdje. Djevojčice, šta ti radiš ovdje? Naše beretke su ovde, ali one nikad ne plaču", kazao je potom Erdogan uplakanom djetetu, misleći na specijalne jedinice turske vojske.
"Ona ima i turski zastavu u džepu… Ako pogine u borbi, staviće na nju zastavu", dodao je turski predsjednik na partijskom kongresu koji se održao u gradu Karamanmaras u subotu, prenosi BBC.
"Ona je spremna na sve, zar ne", upitao je Erdogan djevojčicu na šta mu je ona odgovorila sa "da". Potom ju je Erdogan poljubio u obraz i ona je sišla s bine.
Erdoganov potez je naišao na oštre kritike na društvenim mrežama, a najžešći kritičari su cijeli događaj okarakterisali kao "zlostavljanje djece". On sam se nije oglasio povodom tih kritika.
Izvor: Agencije