Fazlić: Zbog problema sa migrantima situacija u Bihaću bi mogla eskalirati
Šuhret Fazlić (Foto: D. S./Klix.ba) Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić organizirat će u srijedu sastanak na koji su pozvane sve nadležne kantonalne, federalne i državne institucije, kako bi oformili "krizni štab" koji bi problem migranata stavio pod kontrolu. Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić organizirat će u srijedu sastanak na koji su pozvane sve nadležne kantonalne, federalne i državne institucije, kako bi oformili "krizni štab" koji bi problem migranata stavio pod kontrolu. Fazlić je u razgovoru za Fenu kazao da je evidentno da Bihać ima problem sa migrantima. Naglasio je da nema informaciju koliko migranata trenutno boravi u Bihaću, jer stalno dolaze i odlaze, ali da prema saznanjima nevladinih organizacija uglavnom dolaze sa područja Bliskog istoka.
"Pokušavamo da se organiziramo, da uspostavimo kontakt sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom sigurnosti i ostalim nadležnim institucijama", naglasio je Fazlić.
Istakao je da sami ne mogu riješiti taj problem u Bihaću i Velikoj Kladuši, bez učešća države.
"Bojim se da bi situacija mogla eskalirati. Već su zabilježeni slučajevi da su migranti provaljivali u kuće, skladišta i vikendice kako bi našli smještaj", naglasio je.
Poručio je da imaju i humanitarni problem, jer tim ljudima niko ne pomaže osim određenih nevladinih organizacija. Šuhret Fazlić Prijavi grešku