FBiH će se zadužiti 27 miliona eura zbog projekta energetske efikasnosti i vodovoda Plava voda
Preskoči oglas Federalna vlada je prihvatila zaduženje Federacije BiH po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za realizaciju projekta "Energetska efikasnost – dodatno finansiranje", u iznosu do 16.366.193 eura, što iznosi 60 posto ukupno odobrenih sredstava za BiH koja iznose 27.276.989 eura. Federalna vlada je prihvatila zaduženje Federacije BiH po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za realizaciju projekta "Energetska efikasnost – dodatno finansiranje", u iznosu do 16.366.193 eura, što iznosi 60 posto ukupno odobrenih sredstava za BiH koja iznose 27.276.989 eura. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Osnovni cilj i svrha projekta su unapređenje energetske efikasnosti u zgradama javnog sektora i pružanje podrške razvoju i primjeni prilagodljivih modela finansiranja energetske efikasnosti.
Zajam je odobren s rokom otplate od 32 godine, sa uključenim sedmogodišnjim grace periodom.
Vlada FBiH je prihvatila i zaduženje po Okvirnom sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za realizaciju projekta izgradnje regionalnog vodovoda Plava voda, u iznosu do 11.000.000 eura.
Osnovni cilj i svrha projekta su osiguranje pouzdane, dugoročne opskrbe vodom putem regionalnog sistema vodoopskrbe za općine Travnik, Zenica, Novi Travnik, Vitez i Busovača, zahvaćanjem vode izvorišta Plava voda lociranog u općini Travnik.
Zajam se odobrava Federaciji BiH s rokom otplate do 20 godina i petogodišnjim grace periodom. Vlada FBiH Prijavi grešku