Fočaci opljačkali dvojicu Sirijaca, oteli im 2.000 eura i mobitele
Preskoči oglas Policijski službenici PU Foča priveli su dvije osobe koje se terete da su prije tri dana opljačkali dvoje državljana Sirije i nanijeli im tjelesne povrede. Policijski službenici PU Foča priveli su dvije osobe koje se terete da su prije tri dana opljačkali dvoje državljana Sirije i nanijeli im tjelesne povrede. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Kako je saopćeno iz PU Foča, razbojništvo se desilo u ponedjeljak oko 20:45 sati kada su Sirijce S.A.A. i S.A.A. napale dvije nepoznate osobe u naselju Dragočava.
Prijeteći oružjem uvukli su ih u Passat, oduzeli 2.000 eura, nešto novca u konvertibilnim markama i tri mobitela, te su ih pretukli. Nakon toga, odvezli su ih u mjesto Brod na Drini.
Policajci iz Foče su radeći na rasvjetljavanju ovo krivično djelo povezali sa I.S. i P.P. iz Foče koje su priveli u prostorije. Nakon kriminalističke obrade protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo Razbojništvo. razbojništvo državljani Sirije PU Foča Prijavi grešku