Fudbal nije samo za muškarce
Fudbal nije samo za muškarce

Foto: N.N. | Fudbal nije samo za muškarce

N.N.

Kako bi bile u dobroj kondiciji, žene se uglavnom opredeljuju za trčanje. Ali, da li ste pomislili koliko bi dobro bilo da utrošite podjednako vremena, dobijete bolje rezultate i još provedete vrijeme družeći se? Ukoliko se pitate kako, odgovor je jednostavan: igrajte fudbal!

Za bolju formu postoji efikasniji način od trčanja. Vjerovali ili ne, fudbal je ne samo zdraviji za organizam, već i za psihu, jer podstiče takmičarski duh i druženje, uz povećanje opšte snage.

Profesor Peter Krustrup sa Univerziteta u Kopenhagenu je napravio eksperiment u kome je učestvovalo 100 žena, koje se prethodno nisu bavile sportom. Nakon završetka dvogodišnjih studija, zaključak je sljedeći: fudbaleri, tačnije fudbalerke, napredovale su gotovo duplo više od žena koje su samo trčale.

Osim toga, fudbaleri su pokazali pomak u izdržljivosti i potrošnji kiseonika, što je pokazatelj povećanja mišićne mase i kompeltne tjelesne kondicije. Takođe, motivacija je kod igrača fudbala jača, jer se ne radi samo o pukom održavanju linije, već i o opuštanju, zabavi i druženju.

Prije treninga ili same tekme zbog podizanja energije svakako se preporučuje konzumacija kafe, naša preporuka je “jedna prava” Cafe Brazil.

Posjetite zvaničnu Facebook stranicu.

Cafe Brazil

  • Share

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.