Hjuston nudi 60, Kapela traži 100 miliona!
Hjuston nudi 60, Kapela traži 100 miliona!

Košarkašu Hjuston Roketsa Klintu Kapeli sledi potpisivanje novog ugovora, ali još nema dogovora između njega i navedene franšize o njegovoj vrednosti.

  • Sport
  • Košarka

Kapela je postao ograničeno slobodan agent, što znači da svih preostalih 29 ekipa u NBA može da mu ponudi ugovor, ali da tim iz Teksasa ima pravo da tu ponudu izjednači.
Ipak, deluje da je Kapelina želja da ostane u Hjustonu, 'raju' za centre, zbog uparivanja sa Krisom Polom i Džejmsom Hardenom, ali da on to ne želi da uradi po svaku cenu.
Hjuston navodno nudi 60 miliona dolara na četiri godine, dok je Klintova želja da ta cifra bude oko 100 miliona dolara za isto vreme, preneli su američki mediji.
Ta razlika je od oko pet miliona dolara godišnje, pa iako možda 15 miliona dolara zarade na godinu dana zvučni sjajno, mladi švajcarski košarkaš ne želi olako da se odrekne tog novca.
Kapeli je prethodna sezona bila najbolja u karijeri, prosečno je beležio 13,9 poena, 10,8 skokova i 1,9 blokada po utakmici, a i dalje je veoma mlad, pogotovo za standarde NBA, jer ima 24 godine.
Hjustonu je glavni problem to što će, posle prošlogodišnje ekstenzije ugovora Hardenu, kao i ovogodišnje 'maksimale' Krisu Polu, sigurno morati da plate veliki porez na luksuz.
"Znamo da ćemo morati da platimo porez na luksuz i mislimo da, ukoliko želite da se takmičite za titulu, to morate i da uradite. Tako da, to nam je što name je", rekao je za ESPN vlasnik Roketsa Tilman Ferita.
Ukoliko nijedan tim ne pošalje ponudu Kapeli, Hjuston može da čeka i da se 'kocka', ali ako se nađe neko veoma zainteresovan za mladog centra, Roketsi će morati da reaguju.
Izvor: B92