Horor: Velika bijela ajkula uskočila u čamac, ribar se pozdravio sa životom! (VIDEO)
Foto: Screenshot

Australskom ribaru je u čamac na mirnoj pučini neočekivano uskočila bijela ajkula, duga skoro tri metra, pri čemu mu je samo povrijeđena ruka kada ga je ajkula odbacila praćakajući se.

Terry Selwood (73) uživao je u miru i tišini u svom ribarskom čamcu kod obale Evans Heda na sjeveru Novog Južnog Velsa kada je, kaže, "odjednom nešto ogromno uletjelo u čamac".

– Prsna peraja ajkule udarila me je u podlakticu i prevrnula, tresnuvši potom o dno čamca – rekao je on Australskom javnom servisu. Ajkula je bila duga 2,7 metara, dok je dužina čamca 4,5 metara, a širina 1,4 metra.

– Bacivši me na koljena, gledala je u mene, i ja u nju, a onda je počela da se baca dok sam ja pokušavao da doprem do ivice čamca. Pomislio sam – gotovo je sa mnom – kaže Selwood.

Kako navodi, izgubio je dosta krvi i, u šoku, jedva da je bio svjestan šta se događa, ali je znao da se mora izvuči odatle.

Uspio je da dograbi radio i pozove spasioce iz lokalne marine, koji su došli po njega i prevezli ga do obale, a potom se vratili po njegov čamac i tijelo neželjenog putnika. Selwood kaže da ribari već skoro 60 godina, ali da nikada nije ovako nešta doživio.

Autor: (A.Z.)