Hrvatski biskup pucao u divlju svinju pa teško ranio kolegu
Foto: svetiste-mbb.hr Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko križevački u lovu je teško povrijedio drugog lovca. Policija ga je krivično prijavila zbog sumnje u krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko križevački u lovu je teško povrijedio drugog lovca. Policija ga je krivično prijavila zbog sumnje u krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Nesreća u lovu dogodila se 11. januara u prijepodnevnim satima u lovištu kod mjesta Kraljeva Velika, na području Lipovljana, prenosi vecernji.hr.
Biskup Huzjak (58), inače strastveni lovac učestvovao je u organiziranom i prijavljenom lovu te su, prema policijskom saopćenju o događaju u kojem nije naveden identitet biskupa, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara.
U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio te je puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu. Hrvatska lovci Prijavi grešku