Istina o likvidaciji vođa najjače kriminalne grupe u regionu: Jezivi detalji na fotografijama tijela otkrili strogo čuvanu tajnu
Nakon punih 14 godina

Istina o likvidaciji vođa najjače kriminalne grupe u regionu: Jezivi detalji na fotografijama tijela otkrili strogo čuvanu tajnu (Foto: Agencije)

Lično sam radio uviđaj, Mile Luković i Dušan Spasojević mučeni su i ubijeni na drugom mjestu, pa tek onda prebačeni u vikendicu, tvrdi Goran Petronijević, bivši sudija i advokat!

Prema riječima Petronijevića, pored nevjerovatne činjenice da je na fotografijama sa uviđaja pored tijela Dušana Spasojevića automatska puška, on ukazuje i na različite položaje tijela ubijenog.

– Fotografije sa lica mjesta takođe ukazuju na to da je položaj tijela mijenjan. To je nedopustivo, na uviđaju se fiksiraju tragovi koji su zatečeni, naročito ako su već nastradali u borbi – kaže on.

Zvanična verzija po kojoj su vođe „zemunskog klana“ Dušan Spasojević i Mile Luković ubijeni u Meljaku 27. marta 2003. tokom obračuna s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) napravljena je kao opravdanje za likvidaciju ljudi koji su mogli da budu ključni svjedoci u otkrivanju istine o ubistvu Zorana Đinđića, tvrdi za Kurir advokat i bivši sudija Goran Petronijević!

On kaže i da smatra da je motiv bio prikrivanje pozadine atentata, koja do danas nije otkrivena.

– Spasojević i Luković nisu ubijeni na mjestu na kojem su zatečeni. Na osnovu svih saznanja koja imam tvrdim da su oni bili uhapšeni, mučeni, pa otud podlivi na tijelu na fotografijama sa obdukcije, a potom ubijeni i donijeti u Meljak – otkriva svoje sumnje poznati beogradski advokat i objašnjava da je do ovog zaključka došao jer je sam sproveo istragu i uviđaj na licu mjesta.

– Četiri dana poslije ubistva, koje se prema zvaničnoj verziji dogodilo u Meljaku, nekoliko sati sam detaljno pregledao lice mjesta. Nisam naišao ni na jedan trag da su oni boravili u toj kući, niti da se bilo šta dogodilo u dvorištu – otkriva Petronijević.

Na ovaj nesvakidašnji korak odlučio se pošto mu je od prvog dana verzija o ubistvu tokom pružanja otpora Šiptara i Kuma policiji bila nelogična.

– Desetak dana prije zvanične objave njihovog ubistva pojavila se informacija da su uhapšeni, zbog toga sam odmah posumnjao da je riječ o manipulaciji. Moje sumnje potvrdila je činjenica da na tom mjestu nisam uočio ništa što bi ukazivalo da se tu odigrala borba – tvrdi poznati advokat, koji je tokom postupka za ubistvo premijera branio Sašu Pejakovića, koji je među posljednjima vidio žive Kuma i Šiptara.

Petronijević kaže da je potom pregledao susjednu kuću i ogradu.

– Drveće nije bilo oštećeno, nigdje nije bilo nijedne čaure. Trava je, koliko se sjećam, tek počela da raste, bilo je malo ugaženo, razgrtao sam čak i zemlju, ali nigdje nije bilo tragova krvi, pucnjave, borbe niti oštećenja, koja bi – iz mog višegodišnjeg iskustva kao sudije koji je uradio na stotine uviđaja – morala da budu vidljiva – priča naš sagovornik.

Autor: (Kurir)