Ivan Obradović iz Koreje: Podrška Krstajiću!
Ivan Obradović iz Koreje: Podrška Krstajiću!

„Igrao sam sa njim u Partizanu, poznajemo se deset godina“, poručio levi bek Anderlehta. "Ranije je to stariji-mlađi bilo izraženije". "Vidi se poštovanje od strane mlađih igrača, a mi smo tu da im svojim iskustvom, a mnogi od nas su tu skoro deset godina, pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili", ispričao je Ivan Obradović za sajt FSS.

  • Sport
  • Fudbal

Zvuči čudno, ali Ivan Obradović je jedna od iskusnijih na spisku v.d. selektora Mladena Krstajića za prijateljski meč protiv Južne Koreje u Busanu (utorak, 12.00).
Momak iz Obrenovca, koji je u julu proslavio 29. rođendan, je za reprezentaciju debitovao još 2008. godine i od tada je uz povremene pauze u dresu nacionalnog tima zabeležio 25 nastupa i jedan gol (protiv Austrije 3:1).
Najbolju reprezentaciju Srbije, posle pobede u Kini, očekuje drugi meč na azijskoj turneji, protiv Južne Koreje u utorak, 14. novembra.
Biće to prilika da vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić ukaže poverenje mlađim igračima, pošto zbog povreda i umora neće moći da računa na Kostića, Kolarova i Ljajića.
„Imao sam već ranije iskustvo kod selektora Vladimira Petrovića sa ovako dalekih turneja, tada smo igrali protiv Južne Koreje i Australije, tako da sam znao šta nas očekuje. I za sada sve funkcioniše kako treba, odigrali smo dobro protiv Kine, izgledalo je sve jako ozbiljno, iako smo igrali u kombinovanom sastavu sa dosta mladih igrača.I drago mi je da smo pobedili“, rekao je Ivan Obradović.
O novom talasu mladih igrača…
„Dobro funkcionišemo. Istina,promenilo se mnogo toga, ranije je to „stariji – mlađi“ bilo izraženije, sada smo svi isti, na istoj talasnoj dužnosti.Dobar je odnos a to je najvažnije.Vidi se poštovanje od strane mlađih igrača, a mi smo tu da im svojim iskustvom, a mnogi od nas su tu skoro deset godina, pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili.Momci su jako korektni, sve prihvataju, vidi se njihova velika želja da napreduju u svakom smislu“.
Južna Koreja biće mnogo jači ispit od Kine, svestan je toga i Ivan Obradović.
„To smo svi znali.Imaju zaista dobre igrači, prva zvezda im je Son iz Totenhema. Sećam se da smo 2011. izgubili rezultatom 2:1. Igraju dosta visoko, imaju dobar presing, veoma su uporni. Neće nam dakle biti lako, ali ukoliko budemo imali pristup kao da je u pitanju kvalifikaciona utakmica, onda neće biti problema“.
Novi sistem…
„Nije nam nepoznat. Većina igrača igra u svojim klubovima u tom sistemu 4-3-3 ili kada se branimo 4-5-1. Osećam se veoma konforno u tom sistemu,tako da to nije nešto novo za nas.Fudbal je brza igra, zahteva brzo prilagođavanje. A s druge strane Krstajića poznajemo, ja sam čak igrao sa njim u Partizanu. I u reprezentaciji kada sam debitovao bio je uz mene.Puna podrška njemu, a na nama je da se se prilagodimo svim zahtevima“.
Još dvadesetak dana ostalo je do žreba za Mundijal u Moskvi.
"Ne treba se mnogo osvrtati na ono što je bilo, važno je da smo izborili put u Rusiju. Sada su sa nama i mlađi igrači, možda će uz promene koje su nastale, sve stvari još više biti unapređene. Kao i da ćemo upravo zbog toga biti 'ozbiljniji' na Svetskom prvenstvu. Imao sam to iskustvo, znam šta je Svetsko prvenstvo, velika privilegija za svakog igrača. I moram da kažem da sam ponosan što sam ponovo deo jedne takve ekipe, istovremeno nih se zahvalio bivšem selektoru što me se setio kada me nije bilo nigde, kao i Savezu na velikoj podršci. A ja sam tu da za Srbiju uvek dam svoj maksimum".
Izvor: mozzartsport/mondo.rs