Ivandić: EYOF za mene predstavlja posebno iskustvo
Foto: E. Parlić

S današnjeg takmičenja

Nakon što je sinoć otvoren Evropski festival mladih (EYOF), danas je održano takmičenje u brzom klizanju na 1.500 metara u dvorani "Mirza Delibašić".

Naša reporterska ekipa bila je u Skenderiji, a među brojnim takmičarima sreli smo i Maju Ivandić iz Hrvatske, koja je za Avaz.ba kazala da je sretna što učestvuje na ovom velikom takmičenju.

– Prije svega, pohvale za organizatore, jučer su nas lijepo dočekali i smjestili, zaista je sve na zavidnom nivou. Uživam u klizanju već četiri godine, a EYOF za mene predstavlja posebno iskustvo. Danas nisam pobijedila, ali idem dalje i znam da mogu bolje – rekla je Ivandić.

Dodala je da ledena ploha zadovoljava sve svjetske standarde.

– Prijatno sam iznenađena jer nama, takmičarima, to puno znači – istakla je Ivandić.

Vezane vijesti

SARAJEVO EYOF: Pogledajte kako izgleda Skenderija prvog dana takmičenja SARAJEVO Pogledajte raspored i satnicu takmičenja prvog dana EYOF-a SPEKTAKL Nestvarni prizori otvorenja EYOF-a snimljeni iz zraka

Izdvojeno

SAZNAJEMO Srbija optužila Mujanovića za ratni zločin, država BiH ga zaboravila! PARLAMENT Treba provjeriti sve diplome! ZLOČINI Iako patroliraju brojni policajci, mještani Suhodola u strahu, cijelu noć nisu oka sklopili