Janšina stranka raskinula ugovor
Janšina stranka raskinula ugovor

Stranka Janeza Janše na Tviter profilu objavila je da je raskinula ugovor sa Dijanom Đuđić iz Prijedora o pozajmici, te da joj je vratila 150. 000 evra.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina

Kako prenosi portal N1, po nalogu Interpola Slovenije, više agencija u BIH provjeravalo je poslovanje i imovinu kontroverznog slovenačkog biznismena iz Maribora Roka Snežića, koji je vlasnik dva pravna subjekta, kluba Capo u Banjaluci ipreduzeća "Isplata odšteta".
Zvanično nije poznato da li se u Bosni i Hercegovini vodi istraga protiv njega i za koja krivična djela, no u svojim posljednjim medijskim istupima ovaj Mariborčanin obrazlaže zašto je u Banjaluci i da će se u Sloveniju vratiti kada se promijeni vlast.
U centar pažnje dospio je zbog poreskog duga u Sloveniji, te spornog poslovanja. U BIH je postao zanimljiv zbog poznanstva sa 33-godišnjeg Dijanom Đuđić iz Prijedora, koja je kao pravno lice stranci Janazea Janše dala pozajmicu od čak 450.000 evra.
Simptomatično je, da Đuđićka otvara firmu u Sloveniji u momentu kada svoje poslovanje u BIH seli njen poznanik Rok Snežić.
Prema tvrdnjama pomenutog portala, nadležne institucije provjeravaju i duže vremena prate tokove novca, no zvanične istrage još nema.
Đuđićeva, ne radi kako je to u prvi mah rečeno u banjalučkom katastru, potvrđeno je za N1 iz RUGIP-a. Kontakte sa Snežićem ostvarivala je u ugostiteljskim objektima u Banjaluci, o čemu svjedoče i video snimci. Takođe, evidentirani su i njihovi zajenički prelasci BH granice, iako je Snežić demantovao da Đuđićevu poznaje.
Inače, stranka Janeza Janše na svom Tviter profilu objavila je da je raskinula ugovor sa Dijanom Đuđić o pozajmici, te da joj je vratila 150.000 evra. Da li su tačne indicije o pranju novca, nadležni u BIH još ne odgovaraju.

(BN/N1)