Jasikevičus o Pešiću…
Jasikevičus o Pešiću…

Koliko smo trenirali stan mi nije ni trebao! Šarunas Jasikevičus, jedan od najboljih igrača u istoriji Evrope, a danas trener Žalgirisa, otkrio je šta misli o svom nekadašnjem učitelju Svetislavu Pešiću.

  • Sport
  • Košarka

"Možete da ne volite njegove metode, ali je on, prosto i jednostavno, jedan od najboljih trenera koje Evropa ima. Jedan od najboljih stratega, kojih baš i nema previše. Sa njim na klupi, za veoma kratko vreme, Barselona je postala jedan od glavnih pretendenata za šampionski pehar Endesa lige. Daleko su agresivniji, igraju brže… A, to je pre svega je on zna šta hoće i zna šta radi, imajući iza sebe ogromno iskustvo. Postoje razne metode, kada želite da vratite ekipu na pobednički kolosek, ali teško da ćete naći bolju od njega", rekao je Jasikevičus.
Legendarni srpski strateg vratio se na klupu Barseloen prošlog meseca i odmah doneo velike promene u Kataloniji – osvojivši Kup kralja protiv madridskog Reala – gde je pre deceniju i po, upravo sa čuvenim Litvancem na parketu, doneo 'Blaugrani' prvu titulu prvaka Evrope.
"Te godine kada smo postali prvaci Evrope, uopšte nije bilo potrene da bilo ko od nas iznajmljuje stan jer smo praktično živeli u hali, koliko smo trenirali. Ali, sve to se i te kako isplatilo, a isto se može reći i danas jer sam neke njegove trikove implementirao u svoju filozofiju", istakao je Šarunas.
Izvor: B92