Jedan tipičan dan Šarunasa Jasikevičijusa…
Jedan tipičan dan Šarunasa Jasikevičijusa…

Kako litvanskog majstora vide italijanski zaljubljenicu u košarku, ali i komediju?

  • Sport
  • Košarka

Šarunas Jasikevičijus bio je odličan igrač, a na putu je da postane i vrhunski košarkaški trener. Uspeo je da napravi veliko iznenađenje i sa Žaligirisom izbori plasman na Fajnal for u Beogradu. Kako su do početka tog turnira ostala još tri dana, sve se više i češće piše o Litvancu, a posebno origanalan je bio italijanski košarkaško-humoristički sajt La giornata tipo (http://lagiornatatipo.it)
7.00 – Alarm se nije ni upalio. On je u kontinuitetu već budan devet dana, 12 sati i 44 minuta i nemilosrdno radi na pripremi polufinala sa Fenerbahčeom. Njegovi kapci su zatražili politički azil u Danskoj.
8.05 – Prekinuo se internet signal u kancelariji na tri minuta, zbog čega je morao da prestane da radi. Da bi ga utišali, morali su da intervenišu Plavi šlemovi Ujedinjenih nacija.
9.45 – Svratio je u obližnji bar na kafu, a primetio ga je jedan od prolaznika i o tome obavestio svog prijatelja. A taj prijatelj je pozvao svog poznanika, ovaj sledećeg i tako u krug.
9.50 – Oko 16.000 navijača Žalgirisa kliče Jasikevičijusu ispred kafića Arvidas.
11.56 – Uspeo je nekako da ode iz kafića i to tako što ga je publika odnela na rukama poput rok zvezde. Pravo nazad u kancelariju.
13.00 – Konferencija uoči odlaska na Fajnal for. Ide uživo televizijski prenos, udeo u gledanosti je 99,8 posto.
14.45 – Stiže poruka od Pengosa koji mu kaže da ima problem sa mišićem i da ne zna da li će biti spreman za petak.
14.50 – Šarunas mu odgovara porukom u kojoj mu kaže da, ako iz bilo kog razloga ne bude mogao da igra, bol u mišiću će biti ništa naspram bola koji će on da mu nanese.
14.51 – Pengos mu javlja da mu je odličnom stanju.
16.00 – Intervju sa novinarem Evrolige koji, pre nego što počne da mu postavlja pitanja, želi da pročita spisak svih trofeja koje je osvojio.
17.20 – Novinar je konačno završio sa čitanjem spiska.
19.00 – Na trenutak razmišlja o tome da li bi bilo dobro da Kavalijauskas čuva Datomea, a onda shvata da udruženje “Brijanje je divno” ne bi bilo srećno zbog takve odluke.
20.30 – Završio je sa skautiranjem Veselog, Slukasa, Datomea i Kalinića. Počinje da radi na Melijugledajući utakmicu koju je ovaj odigrao 1997, kada je kao šestogodišnjak dao četiri poena, od toga dva u svoj koš na utakmici minibasketa u Ređo Emiliji.
22.15 – Pošto nije bio siguran kako će da napadne zonsku odbranu, odlučio je da baci novčić i tako donese odluku. U tom trenutku pravo niotkuda istrčava Maseo Baston i zakucava novčić u zemlju misleći da je to bio ali-up.
23.30 – Ne može da zaspi, pa odlučuje da pošalje poruku Željku Obradoviću:
J: Šta si spremio
O: Nadgledam radove u skladištu od 1.200 kvadrata
J: Što?
O: Moram negde da stavim sve trofeje koje sam osvojio
J: Hahahahaha… Jel si siguran da će sve da stane tamo. Možda je to mali prostor. Da li se raduješ što ćemo da se sretnemo u petak.
O: Naravno da jesam
J: I, kako se osećaš zbog toga?
O: Imaš odličnu ekipu
J: Hvala. Tvoji momci su mnogo jači. Daćemo sve od sebe da namučimo tvoju šampionsku ekipu
O: Vi igrate zaista sjajno i stvarno ti se divim kao treneru.
J: Da li se sećaš kako smo zajedno osvojili Evroligu pre deset godina, ti kao trener, a ja kao igra?
O: Kako da ne. I sad se naježim
J: A ja plačem
O: Volim te
J: I ja tebe
Izvor: mozzartsport
Foto: Starsport