Jovica Stanišić na uslovnoj slobodi do 13. aprila
Jovica Stanišić (Foto: EPA) Sudsko vijeće Međunarodnog mehanizma krivičnih sudova (MMKS) u Hagu odobrilo je produžetak uslovne slobode bivšem načelniku Službe državne bezbjednosti i haškom optuženiku Srbije Jovici Stanišiću do 13. aprila 2018. godine, saopćeno je iz MMKS. Sudsko vijeće Međunarodnog mehanizma krivičnih sudova (MMKS) u Hagu odobrilo je produžetak uslovne slobode bivšem načelniku Službe državne bezbjednosti i haškom optuženiku Srbije Jovici Stanišiću do 13. aprila 2018. godine, saopćeno je iz MMKS. Stanišiću je odobreno produženje uslovne slobode u skladu sa uslovima postavljenim u odlukama donesenim 19. jula i 25. septembra 2017. godine.
Odlukom 25. septembra prošle godine Stanišiću je odobren produžetak uslovne slobode do 18. januara, a on je 27. decembra predao zahtjev MMKS za dodatno produžavanje uslovne slobode.
U saopćenju se navodi da se tužilaštvo ne protivi produžetku uslovne slobode bivšem načelniku Službe državne bezbjednosti Srbije.
Franko Simatović optuženi su za progon, ubistva, deportacije i prisilno premještanje hrvatskih i muslimanskih civila tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995. godine. Jovica Stanišić Prijavi grešku