Kaja preuzima Novu banku
Kaja preuzima Novu banku

– “MG Mind” Mladena Milanovića Kaje povećao je danas svoje učešće u Novoj banci kroz dva nova blok posla na Banjalučkoj berzi vrijedna 3,99 miliona KM.

  • Vijesti
  • Republika Srpska

„Na današnjem trgovanju prijavljena su dva blok posla sa hartijama od vrijednosti emitenta Nova banka Banjaluka, u ukupnoj vrijednosti od 3.995.833 KM“, objavljeno je na sajtu Banjalučke berze.
Trgovina je obavljena po cijeni od 0,7 KM po akciji.
Kompanija „MG Mind“ je juče od banjalučke firme „Financ“ kupila akcije Nove banke za 2,9 miliona KM, a u narednim danima će kroz još nekoliko milionskih transakcija postati najveći pojedinačni akcionar banke.
Ova kompanija planira da postane vlasnik 15 do 20 odsto kapitala banke, što će ga koštati od 15 do 20 miliona KM.
Milanović će ovih dana kupiti maksimalno 10 odsto, a potom sačekati saglasnosti Agencije za bankarstvo Republike Srpske za dalje preuzimanje, za šta je već podnio zahtjev.
Prema našim informacijama, akcije „MG Mindu“ su odlučili prodati trenutno najveći pojedinačni akcionar i bivši direktor Nove banke Milan Radović koji ima 7,9 odsto akcija banke, „Interpromet“ Novi Grad Dragana Pilipovića u čijem vlasništvu je 6,2 odsto, Goran Avlijaš koji ima 3,2 odsto akcija, te firma „Euroline“ sa 2,5 odsto akcija banke.
Saznajemo i da će, pored pomenutih akcionara, akcije prodati i Tihomir Rožić i Tarik Balta koji imaju po 2,39 odsto akcija.
Većina akcionara s kojima je CAPITAL stupio u kontakt nije htjela zvanično da govori o prodaji, ističući nezvanično da je cijena koju je Kaja ponudio dobra.
„Ponudio je dobru cijenu, 0,7 maraka po akciji. Proces preuzimanja treba da bude proveden u idućih 15-tak dana. Pošto je dobra cijena, vjerovatno će se javljati i drugi akcionari. Prema do sada dogovorenim poslovima, „MG Mind“ imaće čak blizu 28 odsto akcija“, rekao je jedan od akcionara.
(Capital)