Konte: Užasan sam u ubjeđivanju da mi kupe igrače!
Konte: Užasan sam u ubjeđivanju da mi kupe igrače!

Menadžer Čelsija Antonio Konte rekao je da "katastrofalno" obavlja svoj posao kada je u pitanju ubedjivanje članova uprave o kupovini novih igrača. Konte prešao u ironiju: Katastrofalan sam! Menadžer Čelsija na ironičan, ali i slikovit način, objasnio je koje su njegove najveće mane – ne ume da ubedi ljude iz kluba da kupe nekog igrača.

  • Sport
  • Fudbal

O razlozima sukoba više se i ne ćuti.
Štaviše, prešlo se u ironiju…
Osporavani menadžer fudbalera Čelsija i aktuelni osvajač Premijer lige, Antonio Konte, "priznao" je danas da "katastrofalno" obavljaposao kada je u pitanju – ubeđivanje članova uprave o kupovini novih igrača!
Konte je u više navrata kritikovao politiku kluba vezano za januarski prelazni rok i nagovestio da se on ne pita mnogo prilikom transfera. Mreža "Sky Sports" prošlog meseca prenela je da su u Čelsiju ljuti na Kontea zbog takvih izjava, ali i zbog loših igara i rezultata ekipe.
Štaviše, najavljeno je i da će ga Luis Enrike zameniti pre kraja sezone, ali je klub to potom demantovao tvrdeći da nije bilo razgovora o smeni temperamentnog Italijana koji je u prvoj sezoni u Engleskoj, 2016/17, osvojio titulu prvaka i stigao do finala FA kupa.
Konte je u više navrata kritikovao politiku kluba vezano za januarski prelazni rok i nagovestio da se on ne pita mnogo prilikom transfera.
Skaj je prošlog meseca preneo da su u Čelsiju ljuti na Kontea zbog takvih izjava, ali i zbog loših igara i rezultata ekipe.
Aktuelni šampion Premijer lige je peti na tabeli posle dva uzastopna poraza od Bornmuta i Votforda i zaostaje 22 boda za vodećim Mančester sitijem. Upitan da li može da pojača ekipu, Konte je odgovorio: "Ne znam".
"Prema iskustvu, najbolje rezultate sam napravio sa igračima sa kojima sam morao da radim. Ja im pomažem da napreduju. To je moj zadatak i u tome sam veoma dobar. Ali, mislim da sam katastrofalan u ubeđivanju kluba oko kupovine igrača. Mislim da u tom smislu moram mnogo da se popravim", rekao je Konte za Skaj.
Italijanski trener dodao je da mora mnogo da nauči od drugih trenera kako ubediti klub da kupuje igrače.
"Moram više da razgovaram sa trenerima koji su veoma, veoma dobri u ubeđivanju klubova da potroše novac na kupovinu vrhunskih igrača", naveo je Konte, koji se sa vlasnikom Romanom Abramovičem i njegovim savetnicima razišao u stavovima još prošlog proleća, neposredno posle osvojene titule prvaka.
Vremenom, razlike su postale samo još očiglednije, pa se više i ne postavlja pitanje da li će Konte biti smenjen, već kada. On ne bi bio ni prvi, a verovatno ni poslednji menadžer Čelsija koji nije uspeo da izgradi autoritet i autonomiju u odlučivanju kada su transferi u pitanju.
Španski mediji preneli su da će bivši trener Barselone Luis Enrike zameniti Kontea na klupi Čelsija, ali da londonski klub nije kontaktirao nijednog kandidata.
"Razgovarali smo, on je dobra osoba. Divim se Luisu Enrikeu, on je fantastičan trener. Sa Barselonom je dostigao ciljeve, kao i sa Romom. Njihove ekipe su dobro organizovane. O njemu mogu samo lepo da pričam, kao čoveku i treneru", rekao je bivši trener Juventusa i italijanske reprezentacije.
"Radimo ovaj posao, on nije težak, i moramo da shvatimo da se situacija može promeniti. Klub može da donese drugačije odluke, kao i ja. Nisam ljubomoran na druge trenere, nikome ne zavidim. Svi znaju svoj posao, poštujem moje kolege", dodao je Konte.
Izvor: B92/mondo.rs