Kovač: Svi vodostaji rijeka su u stagnaciji ili u padu, osim Save
Kovač: Svi vodostaji rijeka su u stagnaciji ili u padu, osim Save

Topljenje snijega i padavine koje su pogodile našu zemlju izazvale su brojne probleme. U mnogim bh. gradovima poplavila su kompletna naselja. Nekoliko općina proglasilo je vanrednu situaciju. U odnosu na prethodni dan, situacija je danas bolja, potvrdila je Majda Kovač, portparolka Federalne uprave civilne zaštite.

– Jutros smo bili u Pazariću i u Tarčinu, tamo smo pomagali lokalnom stanovništvu, civilnoj zaštiti, vatrogascima koji su izašli na teren. U Busovači je bilo dosta alarmantno, danas se situacija već popravlja, voda se povlači u korita. Mi ispumpavamo vodu sa zemljišta oko kuća, iz kuća, škola. Vršili smo dostavu pitke vode, jer su pojedina naselja ostala bez vode, kazala je Kovač.

U Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu bilo je najalarmantnije. Tačnije Zenica i Kakanj, te Busovača i Kiseljak gdje su proglašena stanja prirodne nesreće.

– Kolege u Zenici su sinoć evakuisale neke porodice, koje su se već danas vratile kućama i stanje se normalizuje. Svi vodostaji rijeka su u stagnaciji ili u padu, osim Save. U Busovači je oslobođeno dosta putnih komunikacija, ističe Kovač.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano

EMISIJE Petnaesti dan potrage za El-Eminom Hadžićem bez rezultata CRNA HRONIKA Bezuspješna potraga spasilaca i policije za Amarom Ramićem BIH Na području Kaknja plutajuće stablo prijeti da sruši viseći pješački most Ovo je zvijer koja je do smrti izgrizla ženu na Palama: Čudovište SOP nastalo 1991. godine STRAVIČNO Ovo je zvijer koja je do smrti izgrizla ženu na Palama: Čudovište SOP nastalo 1991. godine Poznat identitet ubijenog u Konjicu, ubica na Facebooku objavljivao bizarne fotografije CRNA HRONIKA Poznat identitet ubijenog u Konjicu, ubica na Facebooku objavljivao bizarne fotografije Srušio se most na Ilidži ALARMANTNO Srušio se most na Ilidži Ubistvo u Konjicu snimile nadzorne kamere CRNA HRONIKA Ubistvo u Konjicu snimile nadzorne kamere Potresna ispovijest Lejline majke nakon što je Admir Sović zaklao njihovo troje djece: Šta je monstrum radio 30 sati? BIHAĆ Potresna ispovijest Lejline majke nakon što je Admir Sović zaklao njihovo troje djece: Šta je monstrum radio 30 sati? BiH izgubila imovinu u Hrvatskoj! SKANDALOZNO BiH izgubila imovinu u Hrvatskoj! Iako je prvi strijelac Juventusa, Ronaldo zvanično najgori izvođač slobodnjaka u Italiji NEVJEROVATNO Iako je prvi strijelac Juventusa, Ronaldo zvanično najgori izvođač slobodnjaka u Italiji prije 19 sekundi Oduzeta doktorska disertacija zastupniku Bundestaga BERLIN Oduzeta doktorska disertacija zastupniku Bundestaga prije 8 minuta Papa Franjo u Abu Dabiju: Strašne posljedice rata na Bliskom istoku ne donose ništa osim smrti POSJETE Papa Franjo u Abu Dabiju: Strašne posljedice rata na Bliskom istoku ne donose ništa osim smrti prije 10 minuta Samo im je još ovo falilo: Jelenin bivši došao za njom u Dubai INSTAGRAM Samo im je još ovo falilo: Jelenin bivši došao za njom u Dubai prije 19 minuta Urnebesni komentari građana o srušenom mostu na Ilidži TV VIJESTI Urnebesni komentari građana o srušenom mostu na Ilidži prije 21 minut Marija Šerifović o slobodnom vremenu: Dane bih provodila gledajući serije AZRA Marija Šerifović o slobodnom vremenu: Dane bih provodila gledajući serije prije 21 minut ↑NA VRH