Lovren udara na UEFA-u!
Lovren udara na UEFA-u!

Smešno vam je ovo takmičenje, ne može ništa da se osvoji! Posle Klopa, digao i štoper Liverpula glas protiv Lige nacija.

  • Sport
  • Fudbal

Sve je počelo izjavom Jirgena Klopa posle derbija sa Mančester Sitijem da je „Liga nacija najbesmislenije takmičenje u svetu fudbala“. Tim rečima šef struke Liverpula želeo je da ukaže na gomilanje utakmica i veliko opterećenja igrača koji mu u naredne dve sedmice neće biti na raspolaganju.
Jedan od njih je Dejan Lovren, apsolutno saglasan sa nemačkim stručnjakom, ni on ne vidi poentu u eksperimenatalnom takmičenju UEFA.
„Slažem se sa Klopom, Liga nacija je smešno takmičenje“, poručuje 29-godišnji štoper iz Rijeke, gde će Hrvatska u petak od 20.45 dočekati Englesku u okviru drugog kola Grupe 4 A divizije Lige nacija.
Takmičenja zamišljenog da omogući lakšu prohodnost ka Prvenstvu Evrope i zameni dosadašnje prijateljske mečeve.
„Možete da ih zovete kako hoćete, ali suština je da su ovakve utakmice i dalje prijateljskog karaktera. Nema smisla igrati ih, jer to nije neko stvarno takmičenje koje možete da osvojite“.
Ipak, posle debakla u Španiji (0:6), pred Zlatkom Dalićem i Kockastima je zadatak da poprave utisak, s tim da i Englezi dolaze naoštreni da se iskupe za poraz od preporođene Crvene furije (1:2), tako da se pitzanje motiva ne postavlja.
„Nisam baš zadovoljan, ali reč je o reprezentaciji i meni je uvek drago da budem njen deo. Ponavljam, nije Liga nacija takmičenje u kom moraš obavezno da pobediš, ali ćemo ga odraditi do kraja najbolje što možemo“, zaključio je štoper aktuelnog svetskog viceprvaka.
Izvor: mozzartsport
FOTO: Action images