Maduro uputio pismo papi Franji, apelira na dijalog
Foto: Agencije Maduro: Pod velikim pritiskom

VENECUELA Dok traje drama u zemlji

Maduro uputio pismo papi Franji, apelira na dijalog U jeku političke krize

Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro (Nicolas) napisao je pismo papi Franji u kome poziva na obnovu dijaloga u jeku političke krize i zapadnog pritiska na njega da odstupi s položaja, saopćio je vatikanski državni sekretar kardinal Pjetro Parolin (Pietro), u Abu Dabiju u ponedjeljak.

U intervjuu za italijansku televiziju Sky TG24, čiji su djelovi objavljeni tokom dana, Maduro je izjavio da je poslao pismo "radi pomoći u procesu organiziranja i jačanja dijaloga", prenosi Reuters.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano

SVIJET Evropske zemlje priznale Gvajda kao prijelaznog predsjednika Venecuele VENECUELA Maduro odbacio evropski ultimatum o organizaciji novih predsjedničkih izbora SVIJET Tramp o slanju vojske u Venecuelu: Da, to je opcija Ovo je zvijer koja je do smrti izgrizla ženu na Palama: Čudovište SOP nastalo 1991. godine STRAVIČNO Ovo je zvijer koja je do smrti izgrizla ženu na Palama: Čudovište SOP nastalo 1991. godine Poznat identitet ubijenog u Konjicu, ubica na Facebooku objavljivao bizarne fotografije CRNA HRONIKA Poznat identitet ubijenog u Konjicu, ubica na Facebooku objavljivao bizarne fotografije Srušio se most na Ilidži ALARMANTNO Srušio se most na Ilidži Potresna ispovijest Lejline majke nakon što je Admir Sović zaklao njihovo troje djece: Šta je monstrum radio 30 sati? BIHAĆ Potresna ispovijest Lejline majke nakon što je Admir Sović zaklao njihovo troje djece: Šta je monstrum radio 30 sati? BiH izgubila imovinu u Hrvatskoj! SKANDALOZNO BiH izgubila imovinu u Hrvatskoj! Ubistvo u Konjicu snimile nadzorne kamere CRNA HRONIKA Ubistvo u Konjicu snimile nadzorne kamere Novinar "Marce": Benzema je bolji igrač od Mesija NEVJEROVATNO Novinar "Marce": Benzema je bolji igrač od Mesija prije 5 minuta Edin Džeko - bolji Evropljanin KAMPANJE Edin Džeko – bolji Evropljanin prije 9 minuta Dačić: Pitanje Kosova riješiti za vrijeme Trampovog mandata MIŠLJENJA Dačić: Pitanje Kosova riješiti za vrijeme Trampovog mandata prije 11 minuta Bugojno: Vodostaj Vrbasa u opadanju, radi se na otklanjanju posljedica POPLAVE Bugojno: Vodostaj Vrbasa u opadanju, radi se na otklanjanju posljedica prije 16 minuta I previsok HDL može biti štetan po srce ISTRAŽIVANJA I previsok HDL može biti štetan po srce prije 17 minuta Završena sezona klizanja u Tuzli ZIMSKI RASPUST Završena sezona klizanja u Tuzli prije 18 minuta ↑NA VRH