Miler napušta crno-bijele, Partizanu obeštećenje?!
Miler napušta crno-bijele, Partizanu obeštećenje?!

Patrik Miler, košarkaš Partizana, mogao bi uskoro da promeni sredinu i pređe u turski Gazijantep, prenose "Večernje Novosti".

  • Sport
  • Košarka

Amerikanac koji je ovog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa crno-belima verovatno će sezonu nastaviti u TBL ligi.
Partizanu je stigla ponuda za Milera, prema kojoj bi sve tri strane bile na dobitku. Pošto je bivši igrač Bešiktaša pod ugovorom u beogradskom klubu, Gazijantep bi morao da plati za njegovo dovođenje.
Suma još nije poznata, ali je već od onoga koliko je Partizan uložio u Milera‚ pišu "Novosti". Takođe, Patriku se nudi veća plata, pa bi tako i on bio na dobitku.
Gazijantep, kao i većina turskih klubova, nalazi se u dobrom finansijkom stanju, međutim partije im ove godine nisu na zadovoljavajućem nivou.
U šampionatu su pretposlednji sa skorom od tri pobede i 11 poraza. Glavni igrač ekipe je prošlogodišnji košarkaš Makabija Viktor Rad, dok za ovaj klub na granici sa Sirijom igraju još, Šon Armand, Mark Lajons, Rolands Frimans…
Da li će američki plejmejker Patrik Miler (25) otići iz Partizana već posle nepuna četiri meseca?
"Večernje novosti" objavile su da takva mogućnost postoji i da se čini čak i veoma verovatnom.
"Partizan ostaje bez Patrika Milera! Ipak, za razliku od nekih ranijih slučajeva kada su igrači odlazili iz Humske zbog neisplaćenih plata, situacija sa američkim bekom je potpuno drugačija. Prema nezvaničnim informacijama 'Novosti', na adresu Partizana je iz Gazijantepa stigla 'pojačana' ponuda za omalenog Amerikanca i ukoliko bude prihvaćena, sve tri strane bi profitirale", objavile su "Novosti".
Navedeno je da bi crno-beli zaradili daleko više novca nego što su uložili u Milera, kao i da bi Amerikanac u novoj sredini dobio veću platu nego u Humskoj, dok bi Gazijantep dobio igrača koga izvesno vreme želi da angažuje.
"Zanimljivo, ako Miler, koji je letos potpisao dvogodišnji ugovor, bude promenio sredinu, Partizan bi prvi put od 2014. godine, posle transfera Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče, dobio obeštećenje za jednog igrača", pišu "Novosti".
Snažni Amerikanac u ABA ligi prosečno postiže 15,3 poena, a u četiri "jadranske" utakmice postigao je 20 i više poena.
Izvor: B92/mondo.rs