Moskva imala 500 lažnih bombaških prijetnji, evakuirano 250.000 ljudi
Foto: Twitter Zvaničnici u Moskvi tvrde da je ruska prijestonica bila suočena s više od 500 lažnih dojava o bombama u dva mjeseca i da je kao rezultat toga izgubila milione dolara. Zvaničnici u Moskvi tvrde da je ruska prijestonica bila suočena s više od 500 lažnih dojava o bombama u dva mjeseca i da je kao rezultat toga izgubila milione dolara. Bujica lažnih bombaških prijetnji zahvatila je desetke ruskih gradova od početka septembra. Među onima koji su pogođeni takvim lažnim dojavama su svi moskovski aerodromi, željezničke stanice, tržni centri, banke, hoteli, škole i administrativne zgrade. Nikakvi eksplozivi nisu pronađeni nakon takvih anonimnih dojava.
Vladimir Černikov, čelnik odjela za sigurnost u gradskoj vladi Moskve, izjavio je u utorak da je više od 250.000 ljudi evakuirano nakon 564 anonimna upozorenja na opasnost od bombi u periodu između 11. septembra i 9. novembra.
Ruska vodeća agencija za unutrašnju sigurnost (FSB) saopćila je da nekolicina Rusa koji žive u inostranstvu stoji iza takvih poziva, ali ih nije identifikovala niti je opisala njihove motive, prenosi Associated Press. bomba Moskva Prijavi grešku