MUP RS najavio prekršajne prijave protiv članova grupe “Pravda za Davida”
Preskoči oglas Foto: E. M./Klix.ba Prilikom jučerašnjeg okupljanja članova grupe "Pravda za Davida“ na Trgu Krajine, u Banjoj Luci došlo je do narušavanja javnog reda i mira, saopćili su iz MUP-a RS. Prilikom jučerašnjeg okupljanja članova grupe "Pravda za Davida“ na Trgu Krajine, u Banjoj Luci došlo je do narušavanja javnog reda i mira, saopćili su iz MUP-a RS. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će protiv svih učesnika navedenog događaja za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopćili su.
Podsjetimo, izrevoltirani prisustvom dvojice policajca Davor Dragičević i nekoliko građana sinoć su otišli pred Palatu predsjednika RS gdje ih je dočekalo nekoliko policijskih službenika.
Pitali su ih ko je ubio Davida i zašto šute o tome. Vratili su se na Trg, a okupljeni su poručili da do kraja ostaju uz Davora i Suzanu. MUP RS Pravda za Davida Prijavi grešku