Muškarac u Francuskoj ukrao kombi sa 3,4 miliona eura
Policija je lopova uhapsila u stanu u Amijenu

Foto: Arhiv

Dvojica radnika službe za prijevoz novca doživjela su šok kada su utvrdili da je njihov treći kolega iz tima nestao s kombijem punim novca.

Vozilo je ubrzo pronađeno, ali bez 28-godišnjeg vozača i 3,4 miliona eura u gotovini.

Osumnjičeni Adrijan Derbe kasnije je pronađen i uhapšen u jednom stanu u Amijenu zajedno s dijelom ukradenog novca. Agencija AFP prenijela je da i dalje nedostaje oko 1,5 miliona eura.

Kombi s novcem nestao je u jutarnjim satima u ponedjeljak, 11. februara, dok su trojica službenika vršila rutinsku isporuku gotovine filijali "Western union" u Obervijeru, u predgrađu Pariza.

Dvojica muškaraca iznijela su naručenu količinu novca, a treći je ostao da pazi na vozilo.

– Kada su se vratili, nije bilo ni kombija niti vozača – rekao je policijski izvor.

Vozilo je pronađeno s otvorenim vratima nekoliko ulica dalje, ali bez novca i vozača. Policija je potom uputila apel da se jave očevici događaja i objavila fotografiju i opis Derbea.

Policija je sutradan primila dojavu i izvršila raciju u jednom stanu u Amijenu, gdje je uhvatila Derbea kada je pokušao da pobjegne kroz prozor.

U okviru istrage uhapšene su još tri osobe.

Vezane vijesti

AZRA Ukoliko ste muškarac od stila, ove greške nikad nećete napraviti ZANIMLJIVO Par iz Kuvajta razveo se nakon tri minute braka, a evo i zašto MOSTAR Žena nožem ubola muškarca, odbio hospitalizaciju

Izdvojeno

EKSKLUZIV Lajčak: Pompeo me pitao za situaciju u BiH CRNA HRONIKA U obračunu s policijom ubijen serijski ubica Edin Gačić, jedan specijalac lakše ranjen SARAJEVO Razgovarali Radončić, Kukić i Hozanović