Ubrzati EU i NATO put BiH

12.09.2019 / 10:38 Politika – Čović i Lajčak

Ubrzati EU i NATO put BiH Ubrzati EU i NATO put BiH Foto: Vijesti.ba Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović susreo se danas u Mostaru s ministrom vanjskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

Prilikom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj, ali i sigurnosnoj situaciji u BiH.
Čović, govoreći o važnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, naglasio je kako se mora poštovati izborni rezultat.
Zajednički je istaknuto kako se rješenje mora pronaći kroz zajednički dijalog i konsenzus partnera u BiH, odnosno SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH koji su izabrani kao demokratski predstavnici konstitutivnih naroda u BiH.
Čović je naglasio kako su predstavnici hrvatskog naroda isključivo opredijeljeni za Europsku uniju i NATO savez, kao i na suradnju i stabilizaciju odnosa pri pronalasku kompromisa u svim važnim stvarima za Bosnu i Hercegovinu.
Prilikom susreta izražena su očekivanja o ubrzanom procesu reformi i integraciji u Europsku uniju i NATO savez, kao i skorom formiranju vlasti kako bi profunkcionirale institucije Bosne i Hercegovine, oba doma Parlamenta BiH, sva povjerenstva i Parlamentarni odbori, ali i kako bi se uspostavilo Vijeće ministara BiH.
Također, Čović se zahvalio ministru Lajčaku na razumijevanju i potpori koju je Slovačka tijekom šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem Europske unije pružila Bosni i Hercegovini.
(Vijesti.ba)