Vulin: Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj

11.09.2019 / 23:30 Regija – Ministar odbrane Srbije

Vulin: Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj Vulin: Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj Aleksandar Vulin / Vijesti.ba Predsjednik Pokreta socijalista i srpski ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj, jer hrvatski političari, u svojoj mržnji, "nepogrešivo osjećaju ko su Srbi koji mogu da ojačaju Srbiju".

U izjavi za javnost, Vulin je ocijenio da bivši premijer i kandidat za predsjednika Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i aktuelna predsjednica i kandidatkinja za drugi mandat Kolinda Grabar Kitarović "toliko mrze Vučića da sve razlike ostave po strani i zajedno ga napadnu samo kada misle da mogu da povrede njega ili Srbiju".
On je dodao i da oni zato pate za, kako je rekao, "dobrim starim vremenima kada je Srbiju vodio (Boris) Tadić".
"Tada je Srbija ćutala o povratku ustaštva, dopuštala je da se gaze imovinska prava protjeranih Srba, prihvatala krivicu za građanski rat u Hrvatskoj. Hrvatski političari nepogrešivo osjećaju ko su Srbi koji mogu da ojačaju Srbiju, zato ih napadaju besomučno i histerično, baš kao što s radošću prepoznaju Srbe koji Srbiju umanjuju i ruše", rekao je Vulin, prenosi Tanjug.
"Vučić je glavna tema hrvatskih izbora, kandidati za predsjednika Hrvatske govore šta su s njim pričali, šta misle o njemu, šta bi mu zabranili, a kada počnu da govore ono što su željeli da mu urade, a nisu smjeli, obavezno udare šakom o sto. Takmiče se u Hrvatskoj ko više mrzi, ko više udara, ko je više udaren", zaključio je Vulin.
(Vijesti.ba)