Ne odustajem od kandidature
Ne odustajem od kandidature

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić izjavio je da neće odustati od kandidature za člana Predsjedništva BiH i ako bude pritiska međunarodne zajednice da to učini. On je poručio da neće odustati od kandidature ''sve i da se udruže Tramp i Putin i da dodaju Kim Džong Una''.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina

''Sve da se udruže i Tramp i Putin. Pa nek' dodaju tu i Kim Džong Una, to se neće desiti. Da se svi udruže, to se neće desiti. Ovdje se radi o tome u kakvoj ćemo mi zemlji živjeti. Odoliću svakom pritisku'', istakao je Komšić u razgovoru za televiziju "N1".
Govorio je potom i o zahtjevima odnosno prijedlozima za izmjene Izbornog zakona BiH.
''Mislim da je glavni politički zadatak ljevice u ovom trenutku zaustaviti sve što je vezano za zahtjeve HNS-a i HDZ-a i Dragana Čovića. To su zahtjevi – formalno za izmjenu Izbornog zakona, a u suštini za potpunu promjenu čak i ovakvog ustavnog uređenja i to na jedan tihi, puzajući način bez promjena Ustava kroz Izborni zakon. Onaj ko ne vidi koliko je to opasno i šta se zapravo dešava i šta će se još dešavati, taj jednostavno nije svjestan u kakvom trenutku živi i on i Bosna i Hercegovina'', rekao je on.
Na pitanje kako će njegova kandidatura doprinijeti rješenju problema Komšić odgovara:
''Izborni zakon se mora rješavati u skladu s onim što su međunarodne obaveze Bosne i Hercegovine. Tako se rješavaju pitanja u Bosni i Hercegovini. Kako će moja kandidatura doprinijeti? Tako što ćemo zaustaviti Dragana Čovića i HDZ. Zamislite šta bi bilo da Čović nije u Predsjedništvu'', dodao je on.
Izvor: N1