Nije naivan taj Gvardiola…!
Nije naivan taj Gvardiola…!

Mančester Siti drži sve ključeve Sančove budućnosti. Za svaki dalji potez pa i prodaju Engleza pitaju se Građani i to više nego Borusija koja je 100% vlasnik fudbalera.

  • Sport
  • Fudbal

Fudbalski svet je poludeo za Džejdonom Sančom. Mladoj zvezdi Borusije iz Dortmunda i engleske reprezentacije svakodnevno cena strmoglavo skače, a s obzirom na to da mu je tek 18 godina već sada se licitira sumom od preko 100.000.000 evra obeštećenja.
To bi sigurno bio posao decenije Milionera, koji su ga u leto 2017. doveli iz Mančester Sitija za simboličnih 10.000.000 evropskih novčanica, a nakon što je Sančo odbio da potpiše novi ugovor s Građanima i to jedan od najunosnijih u domenu omladinskih akademija od čak 30.000 funti nedeljno.
Mančester Siti nije želeo tada da ga pusti u redove nekog drugog premijerligaša, a prilikom prodaje hitronogog krila u Bundesligu zaštitio se brojnim klauzulama pa mu između ostalih pripada i 15% od buduće prodaje.
To nije sve. Ukoliko nastavi da igra dobro i beleži golove i asistencije (trenutno ima pogodak i šest dodavanja za gol) Sančo će sigurno biti jedna od zvezdi letnjeg prtelaznog roka, a Mančester Siti će imati prednost preče kupovine.
To je vrlo loša vest za ostale rivale Grđana – Junajted, Liverpul, Čelsi i Totenhem – koji se zanimaju za novopečenog A reprezentativca Engleske, pošto Građani imaju svu slobodu da izjednače svaku cifru koju ovi ponude i angažuju Sanča. Ako to budu želeli, naravno. Takođe, u sporazumu o prodaji momka rođenog u Londonu postoji i specijalna klauzula o otkupu koja važi samo za Mančester Siti, ali se ona za sada drži u tajnosti.
U svakom slučaju, Pep Gvardiola i Mančester Siti su se dobro zaštitili pre godinu i po dana, pa sigurno i nisu tako glupi, kako su ih mnogi doživljavali kada se pojavila informacija o prodaji zlatnog momka engleskog fudbala u Nemačku.
Džejdon Sančo je 2. oktobra potpisao novi ugovor sa Borusijom do juna 2022. godine.
Izvor: mozzartsport
Foto: Action Images