Normalizovan saobraćaj na Bijači nakon pogibije vozača prilikom prevrtanja cisterne
Foto: Dnevni list Vozač cisterne I.Š (45) poginuo je jučer poslijepodne u prevrtanju cisterne dva kilometra od Međunarodnog graničnog prijelaza Bijača. Zbog nesreće saobraćaj tom dionicom autoputa bio je obustavljen sve do jutros. Vozač cisterne I.Š (45) poginuo je jučer poslijepodne u prevrtanju cisterne dva kilometra od Međunarodnog graničnog prijelaza Bijača. Zbog nesreće saobraćaj tom dionicom autoputa bio je obustavljen sve do jutros. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA Razlozi prevrtanja još nisu poznati, a njih bi trebala otkriti istraga koju provodi MUP Zapadnohercegovačkog kantona. Cisterna je prevozila naftu iz Solina, a vozilo je u vlasništvu preduzeća iz Čapljine.
Prilikom prevrtanja cisterne iscurile su velike količine nafte, a prijetila je i opasnost po zagađenje okoliša.
Zbog obavljanja uviđaja, ali i uklanjanja cisterna saobraćaj je bio obustavljen, a vozila usmjeravana na druge granične prijelaze.
Jutros su iz BIHAMK-a izvjestili da je nakon uklanjanja dijelova vozila zaostalih nakon prevrtanja cisterne i čišćenja, normalizovan saobraćanje na autoputu A-1 Zvirovići- GP Bijača. saobraćajna nesreća GP Bijača Prijavi grešku